Ambasadorul SUA, pozitie fara echivoc despre Legea Defaimarii, promovata de Liviu Dragnea: Ne opunem legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu pretul libertatii de exprimare - Hotnews Mobile
1 € 4,7792 1 USD 4,2976duminică 19 ian 2020

Ambasadorul SUA, pozitie fara echivoc despre Legea Defaimarii, promovata de Liviu Dragnea: Ne opunem legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu pretul libertatii de exprimare

de Red. Stiri Luni, 15 februarie 2016, 11:24
- a A+
Imagine
"Protejarea libertatii de exprimare, chiar si in cazurile in care exprimarea aleasa ofenseaza, este un aspect fundamental al unei societati democratice sanatoase", arata ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, intr-o declaratie de presa. Klemm arata ca "politica Guvernului SUA este clara... Condamnam discriminarea si ura, dar in acelasi timp ne opunem legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu pretul libertatii de exprimare".Declaratia de presa integrala a ambasadorului SUA la Bucuresti

Referitor la proiectul legislativ cu titlul "Proiect de Lege privind promovarea demnitatii umane si tolerantei fata de diferentele de grup", politica Guvernului Statelor Unite ale Americii este clara. Protejarea libertatii de exprimare, chiar si in cazurile in care exprimarea aleasa ofenseaza, este un aspect fundamental al unei societati democratice sanatoase. Condamnam discriminarea si ura, dar in acelasi timp ne opunem legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu pretul libertatii de exprimare. Asa cum a declarat presedintele Obama: "Cea mai puternica arma impotriva discursului instigator la ura nu este reprimarea, ci libertatea de exprimare, voci ale tolerantei care se ridica impreuna impotriva bigotismului..."

Reamintim ca presedintele PSD, Liviu Dragnea, este initiatorul proiectului numit Lege privind promovarea demnitatii umane si tolerantei fata de diferentele de grup . Proiectul introduce conceptul de defaimare sociala si prevede infiintarea unui departament nou in cadrul Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, un departament cu atributii de control si reglementare.

Printre multele sale atributii, Departamentul pentru Promovarea Demnitatii Umane si Tolerantei din cadrul CNCD se va amesteca si in mass-media.

Potrivit proiectului, Departamentul "elaboreaza si actualizeaza anual, dupa consultarea organizatiilor profesionale reprezentative din mass-media, Ghidul de bune practici pentru promovarea demnitatii umane si tolerantei fata de diferentele de grup in mass-media". Acelasi Departament va avea si atributii de monitorizare a televiziunilor si radiourilor, alaturi de CNA. De asemenea, are printre atributii "selectia si acordarea de diplome, titluri sau distinctii anuale institutiilor media care s-au remarcat prin promovarea demnitatii umane si tolerantei fata de diferentele grup".

Proiectul de lege a trecut de Senat si a fost aprobat de comisiile parlamentare din Camera Deputatilor cu cateva amendamente. El urmeaza sa intre in plenul Camerei Deputatilor pentru votul final.


11687 de afisari


Ia sa-l vedem acum
Ciobanul Bucur [utilizator], Luni, 15 februarie 2016, 11:36
+30/34
pe Maestrul C., ce va mai zice in apararea lui Dragnea? Prin aceasta declaratie a ambasadorului SUA se demonteaza toate manipularile "maestrului" (mai corect spus: maistrului) din ultimul timp pe tema Legii defaimarii.
Mica lectie de democratie (pt. Dragnea) !
Susufler0 [utilizator], Luni, 15 februarie 2016, 11:38
+27/31
Din categoria : "Prima se da pe gratis."
inca 27 de comentarii comenteaza
Cookie Settings