O biserica din Harghita, lovita de un trasnet. Acoperisul, altarul si obiectele bisericesti au ars - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3585joi 20 ian 2022

O biserica din Harghita, lovita de un trasnet. Acoperisul, altarul si obiectele bisericesti au ars

de I.C. Luni, 19 septembrie 2016, 11:15
- a A+
Acoperisul bisericii romano-catolice din satul Atia, comuna harghiteana Corund, altarul si obiecte bisericesti au ars duminica seara dupa ce cladirea a fost lovita de un trasnet, pagubele fiind estimate la 380.000 de lei, transmite Mediafax.


Purtatorul de cuvant al ISU Harghita, Alina Ciubotariu, a declarat, luni, ca interventia pentru stingerea incendiului a durat peste cinci ore.

"Am fost anuntati duminica seara despre un incendiu izbucnit la biserica romano-catolica din satul Atia, comuna Corund, iar interventia pentru stingerea focului a durat peste cinci ore. A ars acoperisul bisericii din lemn, invelit cu tigla, pe o suprafata de 500 metri patrati, tavanul din lemn pe o suprafata de 300 de metri patrati, altarul cu obiecte bisericesti, mobilierul destinat enoriasilor, orga, instalatia de sonorizare, covoare, tamplarie. Acoperisul a cazut in interiorul bisericii, ramanand doar o parte din turla. De asemenea, s-au degradat trei clopote, geamurile si tencuiala interioara", a declarat Alina Ciubotariu.

Potrivit acesteia, valoarea bunurilor distruse se ridica la circa 380.000 de lei.

Pentru stingerea incendiului s-a intervenit cu trei echipaje de la ISU Odorheiu Secuiesc si trei servicii voluntare, cu alte cinci autospeciale si 29 de pompieri civili.

Cauza incendiului a fost un trasnet care a lovit, duminica seara, lacasul de cult.

Acoperisul bisericii din Atia fusese recent inlocuit.


2128 de afisariIncurcatura mare...
dantor [utilizator], Luni, 19 septembrie 2016, 12:08
+9/9
Cum explica preotii acum lovirea unei biserici de catre Dumnezeu, tinand cont ca in manualele de religie pe Ionel l-a lovit masina pentru ca nu si-a spus rugaciunea?
Ghici
tudor74 [utilizator], Luni, 19 septembrie 2016, 11:39
+5/5
"valoarea bunurilor distruse se ridica la circa 380.000 de lei" ghici din buzunarul cui vor fi reparate pagubele ?
Raspuns: din buzunarul nostru, in niciun caz din buzunarul Suspect-De-Fercitului Daniel !
Mare jmecherie, 380.000 de lei, spitalele sunt dotate cu echipamente de ultima ora, medicii au salarii decente, scolile sunt toata modernizate si functionale, ne permitem sa hranim si sa finantam basme de la buget.
inca 5 comentarii comenteaza