Doua eleve isi bat si umilesc colega. O pun sa ingenuncheze si sa le sarute mana. "Scoala reproduce o societate fara domnia legii" - VIDEO interviu cu Serban Iosifescu pentru Haute Culture - Hotnews Mobile
1 € 4,6660 1 USD 4,0162miercuri 20 iun 2018

Doua eleve isi bat si umilesc colega. O pun sa ingenuncheze si sa le sarute mana. "Scoala reproduce o societate fara domnia legii" - VIDEO interviu cu Serban Iosifescu pentru Haute Culture

de Eugen Istodor Marţi, 13 iunie 2017, 9:56
- a A+
Imagine
Doua eleve isi bat si umilesc colega. O pun sa ingenuncheze si sa le sarute mana. Totul este filmat de un baiat. Filmeaza si uda cu apa victima.  Expertul in educatie Serban Iosifescu explica scena de bullying.Iata VIDEO. Ce spune expertul in educatie Serban Iosifescu despre o asemenea scena? Scoala e oglinda societatii. Intr-o societate fara domnia legii, asa e si-n scoala. 


 

Scoala are dreptul sa impuna constrangeri, comportamente. Si aici e o problema. Nu putem impune reguli foarte stricte. Elevii se razbuna pe scoala. Violenta din societate, familie e reprodusa in scoala. Daca profesorii, parintii, modelele de pe strada din mass media isi rezolva violent conflictele, asa face si elevul, asa isi rezolva si el problema. Scoala ii invata pe elevi cunostinte, nu maturitate emotionala. Asta-i omare problema. Vezi ca oamenii isi trag pumni ca sa-si rezolve diferendul? Bun, tragi pumni! 


Iata VIDEO Serban Iosifescu:

 

CITESTE de ce nu se desfiinteaza SISTEMUL
Revezi si articolul Haute Culture: Grasa contrabasa

5333 de afisari


părere
Arl [utilizator], Marţi, 13 iunie 2017, 10:03
+14/14
Din ce se vede scena se petrece in afara scolii. Iar e vinovata scoala pentru lipsa de educatie? Cand nu poti ridica tonul la un elev ca te trezesti reclamat si anchetat pentru traumatizarea minorului. Familia e prima raspunzatoare pentru faptele copiilor , nu scoala.
Societatea romaneasca e inca primitiva
Metec [utilizator], Marţi, 13 iunie 2017, 10:30
+13/15
Cu regret o spun, europenizarea nu a ajuns inca in cele mai adanci straturi ale societatii noastre, dupa doar 150 de ani de occidentalizare. Functioneaza, inca, modele ancestrale si medievale de impunere a puterii, de umilire, de catre cel mai puternic. Am vazut in copilaria mea nenumarate scene de acest fel, umilitoare sau violente, care vin din educatia barbara a familiei, din relatiile uneori quasi-tribale (nu, nu va ganditi la tigani, la romani ma refer!). Copiii batuti acasa cu furtunul, cu cureaua, cu mai stiu eu ce, ieseau afara plini de ura si de frustrari si vroiau sa bata, sa umileasca pe altii mai slabi... Oribil, cumplit, de acord, insa e o problema care trebuie rezolvata, cumva.
inca 29 de comentarii comenteaza