Ce pot face parintii si educatorii pentru a transforma baietii in barbati de exceptie? - Hotnews Mobile
1 € 4,6671 1 USD 4,0761marţi 23 oct 2018
​Recomandare de lectura

Ce pot face parintii si educatorii pentru a transforma baietii in barbati de exceptie?

de A.V. Vineri, 16 iunie 2017, 10:06
- a A+
Imagine
Prin ce difera cresterea baietilor de aceea a fetelor? Sunt predispusi baietii nostri aflati la pubertate sau la adolescenta sa intre in mai multe buclucuri decat fetele de aceeasi varsta? Cum ne putem ajuta fiii sa strabata cu bine aceste perioade si sa se maturizeze fara a le stirbi masculinitatea in devenire?

 Intr-o societate in care femeile sunt considerate categorie marginalizata si privite ca potentiale victime, baietii, ulterior barbatii, ajung sa fie priviti ca potentiali agresori. Astfel, discrepanta sociala nu se reduce, ci se adanceste. Cum ar fi, insa, ne propune autorul acestei carti, sa pornim de la premisa ca baietii sunt structurati diferit, ca, de-a lungul mileniilor, au evoluat avand nevoi, scopuri si comportamente diferite de cele ale fetelor? In loc sa incercam sa-i schimbam, incadrandu-i intr-un tipar feminin, putem incepe prin a-i intelege si a le oferi acel cadru de dezvoltare de care au nevoie pentru a deveni barbatii pe care ni-i dorim: puternici, protectori, devotati.


Michael Gurian este un pionier al cercetarii diferentelor de gen si impactului lor asupra familiilor, scolilor, corporatiilor si politicilor publice. Cofondator al Institutului Gurian, el preda, tine conferinte si conduce ateliere formative in lumea intreaga. De acelasi autor a mai aparut, la Editura Trei, Prezenta invizibila.

9584 de afisari


Normalitate
ngabi_1999 [utilizator], Sâmbătă, 17 iunie 2017, 15:22
+7/13
In sfarsit ...
Am indurat multe si am fost umiliti continuu doar pentru faptul ca unii dintre noi ne-am nascut masculi. Ca nu ramanem 9 luni insarcinati, ca nu avem ciclu in fiecare luna o buna perioada a vietii, ca nu reusim sa fim delicati si sensibili, ca suntem lenesi, ca facem burta mare, ca suntem badarani samd.
Suntem vinovati ca am ales intotdeauna provocarea si nu siguranta, ca am ales sa ne perfectionam in loc sa stabilizam ceea ce avem, ca nu apreciem ceea ce avem langa noi si ca dorim mereu mai mult.
Suntem vinovati ca in loc sa ne gandim ce sa facem de mancare, preferam sa mancam ce gasim, in loc sa gasim combinatia perfecta de haine si accesorii ne imbracam cu hainele din masina de spalat, in loc sa facem curat si sa spalam ceva preferam sa ne mardarim mainile si hainele mesterind la masina sau sa mai spargem/reparam ceva neesential.
Suntem vinovati ca preferam sa stam cu casca pe cap sau cu bisturiul in mana in loc sa tinem strans mouse-ul.
Suntem vinovati ca atunci cand ne plictisim mai inventam cate o porcarie, basca cam toate inventiile umanitatii.
Da fiindca noi nu stam cu burta la gura 9 luni ci putem regula in continuare. Daca am putea face sex de 2-3 ori pe zi, am fi in stare sa lasam de fiecare data o alta femeie gravida, nu o data si bine ca femeile.
Suntem vinovati ca organele noastre reproductive produc sperma non-stop, pe care daca nu o eliminam suntem condamnati cel putin la cancer de prostata, in timp ce femeia ne uraste ca poate elimina cel mult urina.
Suntem niste mizerii de oameni intrucat, ca masculi, preferam de mici sa alergam, sa sarim, sa ne cataram, sa desfacem, sa stricam, sa urlam, sa ne enervam, sa ne batem. Pentru ca nu e civilizat asa, nu suntem animale...
Suntem niste nesimtiti ca mancam ca niste porci, in cantitati imense si nu ne ingrasam deloc daca nu suntem bolnavi de glanda tiroida, in timp ce femeile parca toate sufera de aceasta boala.
Ohoo, inca de mai cate suntem noi vinovati, masculii, nu este spatiu suficient.
seriööös?!
eTati [utilizator], Sâmbătă, 17 iunie 2017, 15:12
+6/6
nu exista diferente intre sexe innascute?! Probabil de asta competitiile sportive nu sunt impartite pe sexe, corect?!
inca 8 comentarii comenteaza