Laura Codruta Kovesi refuza, a doua oara, sa mearga la comisia parlamentara de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009 - Hotnews Mobile
1 € 4,6660 1 USD 4,0162miercuri 20 iun 2018

Laura Codruta Kovesi refuza, a doua oara, sa mearga la comisia parlamentara de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009

de V.M. Luni, 19 iunie 2017, 23:01
- a A+
Imagine
Sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a transmis o adresa comisiei parlamentare de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009 prin care le aduce, a doua oara, la cunostinta membrilor acesteia ca nu se va prezenta la audieri deoarece nu are informatii referitoare la obiectul cercetarii lor."Avand in vedere ca nu am cunostinta despre aspecte de natura sa serveasca la aflarea adevarului in cauza care formeaza obiectul activitatii comisiei, nu ma voi prezenta in data de 20 iunie 2017, ora 14:00, la sedinta comisiei de ancheta", le-a transmis Laura Codruta Kovesi, printr-o adresa, membrilor comisiei parlamentare de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009, noteaza News.ro.

Pe 12 iunie, presedintele Comisiei de ancheta privind alegerile din 2009, Mihai Fifor, i-a adresat o scrisoare procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, in care invoca o decizie a CSM din 2007 care le-ar permite procurorilor, "in mod exceptional", sa participe la audieri in Parlament, cerandu-i sa se prezinte pe 20 iunie la Comisie.

In scrisoare sunt enumerate obiectivele Comisiei, precum si baza legala a constituirii ei, atragandu-se atentia asupra riscurilor pentru persoanele care "obstructioneaza" activitatea ei.

"Refuzul persoanelor invitate la comisia de ancheta de a furniza informatiile solicitate sau de a pune la dispozitia acesteia celelalte documente sau mijloace de proba detinute utile activitatii comisiei poate fi considerat ca obstructionare sau impiedicare a aflarii adevarului si poate constitui temei pentru sesizarea organelor de urmarire penala", se arata in scrisoarea obtinuta de News.ro.

Sunt contestate si deciziile CCR invocate de Kovesi potrivit carora nu ar putea veni la audieri, scrisoarea aratand ca prevederile din Regulament declarate neconstitutionale, prin care persoanele erau obligate sa participe, au fost modificate intre timp de Parlament.

Procurorul-sef DNA, Laura Codruta Kovesi, a anuntat comisia parlamentara de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009 ca nu va veni la audiere, invocand o hotarare a CSM care interzice obligarea procurorilor de a se prezenta la comisiile parlamentare, precum si o decizie a Curtii Constitutionale din 1994, conform careia dispozitiile din regulementele Parlamentului care obliga persoane de a se prezenta la comisiile de ancheta sunt neconstitutionale.
1364 de afisari


Bravo, Laura.
LLLL [utilizator], Luni, 10 iulie 2017, 11:53
+1/1
DNA-ul ii cheama pe corupti, nu invers...
Pai si cu ce hranim propaganda ?
W. [utilizator], Marţi, 20 iunie 2017, 0:02
0/4
I--a dezamagit LCK :-)
Pai comisia era construita pentru ea ca aiba propaganda material.

Dar, este absolut corect. Nu facem comisii parlamentare pe elucubratiile lui Dan Andronic. Da, suna bine la mizeriile A3 si RTV ca niste persoane cu roluri cheie in stat, aflate la un eveniment privat au modificat soarta alegerilor.

Si uitam sa tratam problema cu capul - Geoana a avut observatori de la PSD in absolut toate sectiile. S-au numarat buletinele de vot, s-a stat cu ochii pe liste, pe cabine, pe stampile.
S-a terminat votul si s-a numarat.
Suma voturilor a dat castigatorul si gata.

Altfel, comisia sa-i cheme pe reprezentatntii PSD de la vot si sa spuna daca au vazut ceva dubios. Si daca da, de ce nu au anuntat atunci autoritatiile ?
inca 1 comentariu comenteaza