Studentul american repatriat in stare de coma din Coreea de Nord a decedat - Hotnews Mobile
1 € 4,6660 1 USD 4,0348miercuri 20 iun 2018

Studentul american repatriat in stare de coma din Coreea de Nord a decedat

de Ionut Baias Luni, 19 iunie 2017, 23:55
- a A+
Imagine
Otto Warmbier, studentul din Statele Unite care a fost tinut captiv in Coreea de Nord timp de 17 luni si repatriat in SUA in stare de coma saptamana trecuta, a decedat luni, anunta AFP, care citeaza surse din familia studentului.

Tatal studentului american a declarat joi ca nu exista "nicio scuza" pentru modul in care Phenianul l-a tratat pe fiul sau, Otto Warmbier, care a suferit leziuni neurologice, relateaza AFP.

Saptamana trecuta, studentul in varsta de 22 de ani "se afla in stare stabila, dar sufera grave leziuni neurologice", a spus o purtatoare de cuvant a spitalului UC Health University din Cincinnati, unde a fost ingrijit tanarul.Otto Warmbier, un student din Statele Unite, a fost tinut captiv in Coreea de Nord timp de 17 luni, autoritatile nord-coreene invocand ca studentul, care se afla ca turist la Phenian, ar fi luat din hotel o brosura de propaganda pe care era chipul lui Kim Jong-Il, fapt considerat infractiune in Coreea de Nord.

Tatal lui Warmbier sustine insa ca povestea cu pliantul este fabricata si ca acesta ar fi fost rapit la aeroport in timp ce se pregatea sa plece din tara.

Otto Warmbier a ajuns in Coreea de Nord dupa ce vizitase China, iar acolo ar fi folosit oferta unei agentii de turism care oferea excursii in tara vecina. Tatal sau sustine ca Otto era o fire aventuroasa si ar fi cumparat excursia din curiozitate.

7464 de afisari


nici nu vreau...
cititoare [utilizator], Marţi, 20 iunie 2017, 0:32
+19/21
sa ma gindesc de ce torturi a avut parte.
„...din curiozitate”
Barosanu_nr1 [utilizator], Marţi, 20 iunie 2017, 10:37
+7/11
Să te duci de bună voie într-un stat unde, ca american, este de notorietate că (chiar dacă nu vei fi arestat) vei fi considerat inamic se cheamă iresponsabilitate. Iar astfel de atitudini sunt pedepsite prin selecție naturală.

Bine că nu se fac astfel de excursii și în Statul Islamic. Ar fi pe lume mult mai puțini „curioși”.
inca 10 comentarii comenteaza