Piata imobiliara din Cluj a gasit un nou debuseu pentru proiecte rezidentiale: cartierul Borhanci - Hotnews Mobile
1 € 4,6589 1 USD 4,0064luni 16 iul 2018

Piata imobiliara din Cluj a gasit un nou debuseu pentru proiecte rezidentiale: cartierul Borhanci

de Kristina Restea Vineri, 11 august 2017, 17:19
- a A+
După ce ani în şir s-au permis, cu lejeritate, construcții într-o zonă în care apartamentele au luat-o înainte utilităților și a infrastructurii (Bună Ziua, botezată de unii arhitecți “Pipera Clujului”), acum primăria anunță că s-au stopat temporar investițiile aici din cauza pericolului de a se bloca traficul și, între timp, se pregătesc soluții.Dar aceasta nu e singura zonă amenințată să fie paralizată de mașini, sub presiune imobiliară: se pare că Borhanciul se poate apropia la rândul său de limita “roșie” a traficului. Vorbim de o zonă unde mai sunt rezerve de teren neconstruit și unde dezvoltatorii se înghesuie acum să ridice noi locuințe.

Asta în contextul în care piața Clujului a ajuns să fie cea mai scumpă din țară pe segmentul rezidențial, iar cererea de locuințe e încă mare.

Doar în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism din această săptămână, trei din 13 proiecte au vizat zona Borhanci. Acum se așteaptă studii de trafic și se promit soluții: un sens giratoriu, un drum lărgit. Primăria dă vina pe autoritățile de la “”centru”: dacă nu se deblochează centura de sud, orașul nu prea are soluții, în vreme ce dezvoltatorii ar vrea să construiască cât de mult se poate.

Cu sau fără soluții de infrastructură de la municipalitate, proiectele private continuă să curgă.

Citeste tot articolul pe Actual de Cluj
1974 de afisari


pentru un pret corect al locuintelor
rov [utilizator], Vineri, 11 august 2017, 19:21
+1/5
oriunde se construieste in tara asta, primariile trebuie sa aduca utilitatile si drumurile !!!
Doar asa vor ramane tinerii in tara!
comenteaza