Ludovic Orban: Actualul guvern distribuie resurse pe care nu le are - Hotnews Mobile
1 € 4,6292 1 USD 3,9502miercuri 23 mai 2018

Ludovic Orban: Actualul guvern distribuie resurse pe care nu le are

de V.M. Sâmbătă, 19 august 2017, 22:23
- a A+
Imagine
Presedintele Partidului National Liberal (PNL), Ludovic Orban, si-a manifestat, sambata, ingrijorarea fata de cresterea gradului de indatorare al Romaniei, el afirmand ca actualul guvern "distribuie resurse pe care nu le are", relateaza Agerpres."Ceea ce reprosez acestui guvern este ca ramane cu aceeasi mentalitate, si anume aceea de a distribui resurse pe care nu le are in loc sa puna la cale o politica economica care sa asigure cu adevarat dezvoltare. Uitati-va ce se intampla! Gradul de indatorare a crescut in sase luni cu doua puncte procentuale. Inseamna aproape patru miliarde de euro datorii in plus, iar ritmul de creditare este ingrozitor de mare, pentru ca nu este resursa financiara pentru a face platile pe care ei le-au generat prin legile pe care le-au adoptat. Exista, la primele sase luni, un deficit bugetar de 6,2 miliarde, necaracteristic", a afirmat Orban.

Liderul liberal atrage, de asemenea, atentia asupra faptului ca investitiile publice din ultima jumatate de an sunt cele mai mici din ultimul deceniu.

"Din zece ani de zile este nivelul cel mai mic de investitii publice care a existat. S-au investit sase miliarde in sase luni. Este jenant, in conditiile in care Romania are, in primul rand, nevoia de dezvoltare a infrastructurii", a precizat Ludovic Orban.

Totodata, presedintele PNL este de parere ca "cei care guverneaza astazi Romania nu au interesul sa se dezvolte economic Romania", pe motiv ca, prin astfel de masuri, PSD isi tine electoratul captiv.

Potrivit acestuia, stanga actuala este "anti-dezvoltare" si "impotriva cresterii economice".
573 de afisari


Niciun comentariu
comenteaza