Mihail Gorbaciov dă avertizări împotriva reînceperii Războiului Rece - Hotnews Mobile
1 € 4,6639 1 USD 4,1179duminică 18 nov 2018

Mihail Gorbaciov dă avertizări împotriva reînceperii Războiului Rece

de I.B. Vineri, 9 noiembrie 2018, 1:55
- a A+
Imagine
Fostul preşedinte sovietic Mihail Gorbaciov a avertizat joi Rusia și Statele Unite în privința relațiilor tensionate, adăugând că acestea pot duce la reînceperea Războiului Rece, lucru "nedorit la nivel global", relatează Associated Press.

Declarațiile ultimului lider sovietic au fost făcute în Moscova, după premiera filmului documentar "Întâlnindu-l pe Gorbaciov", potrivit Mediafax."Trebuie să fim atenți. Nu doar la Războiul Rece. Trebuie să continuăm pe drumul pe care l-am stabilit. Trebuie să încetăm o dată pentru totdeauna războaiele. Cel mai important lucru este să scăpăm de armele nucleare", a declarat Gorbaciov.

Mihail Gorbaciov este considerat președintele care a ajutat la încetarea Războiului Rece.

De asemenea, fostul lider sovietic a transmis că lumea se îndreaptă periculos spre "o nouă cursă armată". Acesta a transmis că "cel mai periculos lucru în acest moment ar fi reînceperea confruntărilor".

"Deja se vorbește despre un război nuclear ca și când este complet acceptabil. Se pregătește, sunt discutate scenarii", a declarat fostul președinte.

"Sunt convins că putem opri reînceperea Războiului Rece. Voi face tot ce îmi stă în putință pentru acest lucru", a adăugat Gorbaciov.

986 de afisari


imi pare rau...
..13 [utilizator], Vineri, 9 noiembrie 2018, 14:47
0/0
Chiar Gorbaciov a inceput noul razboi rece - el a vorbit despre pericolul de a lansa niste a rachete de pe teritorii care sunt in paza NATO.

Nu avea sens sa faca acele declaratii.
In schimb pot as afirm fara ezitare ca Rusia a atacat avioane civile si le-a doborat. Si nu numai o data.

Nu este vorba despre o noua inarmare ci doar de o clarificare a relatiilor care sunt intr-adevar tensionate si de o clarificare de pozitie.

Vorba romanului: cine zice, ala este!
comenteaza