Statele Unite doresc interzicerea azilului pentru imigranții ilegali - Hotnews Mobile
1 € 4,7581 1 USD 4,2268marţi 23 apr 2019

Statele Unite doresc interzicerea azilului pentru imigranții ilegali

de I.B. Vineri, 9 noiembrie 2018, 3:58
- a A+
Imagine
Administrația de la Washington a transmis joi că persoanele care trec ilegal frontiera în Statele Unite nu vor mai avea posibilitatea de a aplica pentru azil pe teritoriul țării, relatează BBC.

Propunerea legislativă a fost anunțată printr-un comunicat emis de către Departamentul de Justiție din SUA și se va aplica tuturor imigranților care încalcă restricțiile stabilite de președinte la intrarea în țară.Conform comunicatului, președintele poate opri migrația, dacă acest lucru este "în interesul național".

De asemenea, președintele va avea puterea "să interzică intrarea în țară a străinilor și să le impună orice restricții consideră necesare, dacă acțiunile acestora sunt în detrimentul intereselor Statelor Unite".

În acest context, dacă președintele Donald Trump va emite o interdicție în ceea ce privește granița dintre Statele Unite și Mexic, cei care pătrund ilegal în țară nu vor putea aplica pentru azil.

"Azi, folosim autoritatea care ne-a fost dată de Congres pentru a pune interdicții străinilor care încalcă restricțiile prezidențiale, prin oprirea eligibilității privind azilul", se menționează în comunicat.

Legea nu se va aplica retroactiv. Președintele Donald Trump este așteptat să o semneze curând, potrivit Mediafax.

126 de afisari


Niciun comentariu
comenteaza