UPDATE Viorica Dăncilă și Olguța Vasilescu, la discuții cu Liviu Dragnea / Întâlniri în serie între liderii Coaliției pentru a găsi o rezolvare rapidă a blocajului de la Transporturi și Dezvoltare - Hotnews Mobile
1 € 4,7536 1 USD 4,3186marţi 15 oct 2019

UPDATE Viorica Dăncilă și Olguța Vasilescu, la discuții cu Liviu Dragnea / Întâlniri în serie între liderii Coaliției pentru a găsi o rezolvare rapidă a blocajului de la Transporturi și Dezvoltare

de L.P. Joi, 6 decembrie 2018, 13:53
- a A+
Imagine
La nivelul Coaliției, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au căzut de acord marți seară ca premierul Viorica Dăncilă să sesizeze Curtea Constituțională. De altfel, Viorica Dăncilă a venit la discuții cu Liviu Dragnea în biroul său de la Parlament. Surse oficiale au declarat pentru Hotnews.ro că nu a fost identificată în momentul de față o soluție juridică pentru deblocarea numirilor la ministerul Transporturilor și Dezvoltării. Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, împreună cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, caută soluții în acest sens.UPDATE Premierul Viorica Dăncilă a ajuns la Parlament. La sicuția cu Dragnea participă și Olguța Vasilescu, propusă ministru la Dezvoltare.

"Premierul Viorica Dăncilă caută soluții juridice, împreună cu ministrul Justiției și cu secretarul general al Guvernului, Tudorel Toader și Toni Greblă, pentru a debloca înlocuirea miniștrilor Dezvoltării și Transporturilor, în contextul în care Klaus Iohannis amână o decizie în acest sens", au declarat pentru Hotnews.ro surse politice.

Premierul Viorica Dăncilă este așteptat în cursul zilei de joi de către Liviu Dragnea în biroul său de la Parlament pentru a prezenta o soluție în acest sens. La ministerul Transporturilor trebuie găsită o soluție rapid deoarece termenul de 15 zile de la înregistrarea demisiei ministrul va expira vineri 7 decembrie iar ministerul rămâne fără șef. Situația este fără precedent deoarece nu poate fi numit niciun ministru interimar având în vedere ca premierul a făcut o propunere oficială care așteaptă un răspuns de la președintele Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, referitor la numirile de la ministerele Dezvoltării și Transporturilor, că analiza este încă în lucru iar remanierile sunt făcute de ochii lumii, fiind înlocuiți oameni slabi cu alții și mai slabi.


3122 de afisari


Suna ca dracu, asta:
Inapasevedeinvers [utilizator], Joi, 6 decembrie 2018, 13:57
+12/12
"Premierul Viorica Dăncilă caută soluții juridice"

Cum cauta biata femeie solutii juridice pe sub masa? O luarati la misto?
principiul precedentului
Remarque [utilizator], Joi, 6 decembrie 2018, 15:20
+9/9
In guvernarile anterioare au fost multe situatii in care primul ministru a preluat functia de ministru interimar. Asa ca sa nu vina dancila cu afirmatii gen blocaje in activitate si bla-bla.
Nu zic ca dancila este solutia, stim toti ca abia citeste, insa legal si juridic solutia pe care o cauta este chiar la indemana lor. Co ocazia asta nu mai plateste inca un ministru degeaba, ca altceva oricum nu face.
inca 4 comentarii comenteaza
Cookie Settings