Guvernul sesizează Curtea Constituțională pe motiv că Iohannis blochează remanierea: "Am vorbit cu președintele. Ne vedem obligați să facem acest lucru" - Hotnews Mobile
1 € 4,7536 1 USD 4,3072marţi 15 oct 2019

Guvernul sesizează Curtea Constituțională pe motiv că Iohannis blochează remanierea: "Am vorbit cu președintele. Ne vedem obligați să facem acest lucru"

de C.D. Joi, 6 decembrie 2018, 16:39
- a A+
Imagine
Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că va sesiza vineri Curtea Constituțională în cazul refuzului președintelui Klaus Iohannis de a numi noii miniștri."Ne vedem obligați să facem această sesizare la CCR", a spus Dăncilă, după o discuție cu Liviu Dragnea la Parlament.

Ea a precizat că l-a sunat pe președinte și a vorbit despre remaniere, iar acesta i-a spus că "o să mai analizeze până săptămâna viitoare".

"Avem în față o perioadă foarte grea. Trebuie să asigurăm o președinție de succes si nu ne putem juca cu astfel de lucruri. Președintele mi-a spus că o mai analizeze până săptămâna viitoare", a explicat Dăncilă.

Ea a precizat că demisiile lui Paul Stănescu și Lucian Șova au fost trimise la Cotroceni de săptămâna trecută, iar vineri se împlinește termenul de 15 zile în care ministrul Transporturilor se putea răzgândi.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că nu a finalizat analiza privind remanierea propusă de Dăncilă, însă, judecând și propunerile și comportamentul PSD, a ajuns la o concluzie: "Acest PSD sub conducerea lui Dragnea nu e capabil să genereze un Guvern performant".

"Suntem la al treilea guvern care nu e cu nimic mai bun. Avem guvernare pesedistă foarte, foarte slabă. Înlocuim oameni slabi cu alți oameni slabi. Au intrat într-un fel de circ. Eu nu sunt de acord să se continue în acest circ. Prima concluzie e că aceste remanieri sunt făcute de ochii lumi. Așa nu se poate și nu voi fi de acord să se continue", a spus Iohannis.

Șeful statului a adăugat "soluția e la PSD, să vină cu oameni performanți".

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat că decizia de a sesizat CCR în legătură cu amânarea numirii miniștrilor Dezvoltării și Transporturi de către Klaus Iohannis va fi o decizie luată de premierul Viorica Dăncilă, cu susținerea coaliției.

"O sa avem o discuție și eu și domnul Tariceanu cu domnul Toader și cu doamna Dăncilă. Mâine (joi - n.r.) sigur va avea loc această discuție, dar o acțiune trebuie făcută pentru că e clar că asta vrea Iohannis. Am înțeles că la Transporturi deja se intră în blocaj de mâine. Eu o să am o discuție cu dumnelui în seara asta și, după ce discutăm, mâine o să pot să discut eu singur cu doamna Dăncilă și cu domnul Toader", a declarat Liviu Dragnea marți la Parlament.

Întrebat dacă o decizie cu privire la amânarea președintelui Klaus Iohannis de numire a celor doi miniștri ar putea fi luată în Comitetul Executiv al PSD, Liviu Dragnea a spus că decizia va aparține premierului Vorica Dăncilă, cu susținerea coaliției PSD-ALDE. "Noi am discutat la noi în structurile de partid despre această situație, domnul Toader am înțeles că a făcut documentul respectiv, deci va fi o decizie a prim-ministrului, având susținerea coaliției", a afirmat Dragnea.

De asemenea, liderul PSD a fost întrebat ce alte variante ar exista dacă președintele Klaus Iohannis refuză să semneze decretul de numire a lui Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor. "De ce să nu semneze decretul, pentru că s-au fabricat repede niște dosare pentru el și pentru Olguța Vasilescu? Am citit în presă", a completat liderul PSD.

Și fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, marţi, la Parlament, în legătură cu amânarea pronunţării lui Klaus Iohannis privitor la cea de-a doua remaniere a guvernului Dăncilă pe portofoliile de la Transporturi şi Dezvoltare, că "de mâine nu vom mai avea ministru la Transporturi".

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marți seară la România Tv, că va mai aștepta câteva zile, după care va sesiza Curtea Constituțională, în cazul în care președintele Klaus Iohannis va întârzia cu numirea miniștrilor Dezvoltării Regionale și Transporturilor.


2664 de afisari


Ce nu stie Viorica:
alibaba: 10.8.18,26.5.19,HN [utilizator], Joi, 6 decembrie 2018, 16:46
+25/29
Pentru noi este mai importanta Europa decat actualul guvern. Guvernele apar si dispar. Deseori mai repede decat ar trebui.

Europa ramane aici!

Pe Liviu il doare la basca!
Iute la CCR
Ochii_pe_voi [utilizator], Joi, 6 decembrie 2018, 16:45
+24/30
Acolo sunt mafiotii trimisi de Ciuma Rosie, fosti turnatori, pesedei=hoti, slugi de-ale lor etc. In frunte cu jalnicul Dor-Neanu, kageb-ist de-al CRIMINALULUI, Ilici Iliescu si fost membru de frunte al Ciumei Rosii care distruge tara
inca 16 comentarii comenteaza
Cookie Settings