PNL: Guvernul PSD-ALDE taie pensiile românilor cu 102 lei pe lună, de la 1 ianuarie - Hotnews Mobile
1 € 4,7612 1 USD 4,2638sâmbătă 25 mai 2019

PNL: Guvernul PSD-ALDE taie pensiile românilor cu 102 lei pe lună, de la 1 ianuarie

de I.R. Joi, 6 decembrie 2018, 17:34
- a A+
Imagine
​Deputatul PNL Dan Vîlceanu a declarat, joi, că Guvernul PSD-ALDE urmează să taie pensiile, începând cu 1 ianuarie, cu 102 lei pe lună, transmite Agerpres."Aşa cum toată lumea a văzut, venind dinspre sindicatele din penitenciare, a fost dat publicităţii un proiect de ordonanţă de urgenţă privind reducerea unor cheltuieli în anul 2019, cheltuieli care se referă la pensii şi la salarii. Practic, acest Guvern PSD - ALDE taie pensiile românilor începând cu 1 ianuarie cu 102 lei pe lună, drept pe care pensionarii îl aveau în legea pensiilor. Aşa cum ştiţi, în fiecare an pensiile trebuie indexate cu inflaţia şi jumătate din salariul mediu brut, lunar. Asta înseamnă că pensionarii vor avea o iarnă foarte grea, pentru că toate se scumpesc: medicamente, curent, combustibil şi pensionarii vor fi cei care duc greul în acest an, greul incompetenţei acestei guvernări. De asemenea, cei care lucrează în sistemul bugetar sau sunt plătiţi cu fonduri de la buget vor avea drepturile salariale prevăzute prin legea salarizării, votată anul trecut în Parlament, îngheţate la nivelul anului 2018, adică dreptul lor prevăzut de legea salarizării nu va fi aplicat", a spus Vîlceanu, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că actuala guvernare face promisiuni prin legi, care apoi nu mai sunt aplicate.

"Un alt aspect foarte grav se referă la orele suplimentare care nu mai sunt plătite. Gândiţi-vă că orele de gardă ale medicilor sunt considerate ore suplimentare. Nu poţi să pui medicii să facă gardă şi să nu le plăteşti aceste ore de gardă. Celor din sistemul penitenciar, de exemplu, le sunt plătite orele suplimentare, dar gărzile medicilor nu vor mai fi plătite. Asta arată foarte clar că această guvernare, cu programul ei de guvernare, reprezintă un eşec pe toate liniile şi ne mai arată faptul că românii sunt minţiţi zi de zi", a susţinut liberalul.
7628 de afisari


Romanii sunt prosti si voteaza PSD
emil bobu [utilizator], Joi, 6 decembrie 2018, 17:49
+8/16
Chiar credeti ca romanii au invatat ceva din ultimii 30 de ani?
sper ca o sa votezi
liviu_ [utilizator], Vineri, 7 decembrie 2018, 9:03
+8/12
usr sau mri...
ca daca imbratisezi faza cu "toti sunt la fel si eu cu inteligenta mea superioara m-am prins si nu merg la vot" o sa scapam de psd dupa ce romania o sa se imparta din nou in 3 tarisoare
inca 10 comentarii comenteaza