Japonia va opri achizițiile de echipamente telecom de la Huawei și ZTE - surse - Hotnews Mobile
1 € 4,7621 1 USD 4,2658luni 20 mai 2019

Japonia va opri achizițiile de echipamente telecom de la Huawei și ZTE - surse

de Vlad Barza Vineri, 7 decembrie 2018, 12:30
- a A+
Imagine
Japonia va interzice agențiilor guvernamentale să cumpere echipamente telecom de la companiile chineze ZTE și Huawei, scrie Reuters care citează presa niponă. SUA, Australia și Noua Zeelandă se numără printre țările care nu mai cumpără de la aceste companii chineze care ar putea pune în pericol siguranța națională.Marile companii chineze de tehnologie sunt sub presiune intensă din Statele Unite și de la aliații care vor să le impună tot mai multe restricții, de teamă că Beijingul le folosește pe post de instrumente de spionaj.

Huawei și ZTE pierd bani mulți prin diversele interdicții, mai ales că în anii ce vin își puneau mari speranțe în contractele pentru implementarea tehnologiilor 5G în cele mai mari piețe.

Cotidianul Yomiuri a relatat informația, adăugând că luni autoritățile de la Tokyo vor anunța noi reguli interne de achiziții care, deși nu vor conține nume de companii interzise, vor pune în practică măsuri mai dure care să aducă în prim-plan securitatea națională,

Huawei furnizează echipament telecom și celor mai mari operatori mobili niponi: NTT Docomo și KDDI Corp.
2143 de afisari


Ca sa nu povestim
Remulus si Rromus [utilizator], Vineri, 7 decembrie 2018, 13:19
+5/7
Despre inceputurile Huawei cand copiau la greu dupa Cisco. Normal ca o copie a unui Rembrandt <<<<< ca pret decat originalul.
NU credeam ca relatia SUA - Japonia
Je__ [utilizator], Vineri, 7 decembrie 2018, 12:49
+4/6
este atat de puternica
e posibil sa zicem ca exista o animozitate China - Japonia, dar totusi un echipament chinez <<< decat unul american la pret, si nu putini trec peste aspectul financiar
inca 3 comentarii comenteaza