Unul dintre miniștrii lui Trump, prins într-un scandal sexual, după ce l-a salvat pe miliardarul Jeffrey Epstein, acuzat de agresiune sexuală, de închisoare - Hotnews Mobile
1 € 4,6528 1 USD 4,0873miercuri 12 dec 2018

Unul dintre miniștrii lui Trump, prins într-un scandal sexual, după ce l-a salvat pe miliardarul Jeffrey Epstein, acuzat de agresiune sexuală, de închisoare

de N.O. Vineri, 7 decembrie 2018, 19:12
- a A+
Imagine
Alexander Acosta, ministrul Muncii din administrația Trump și fost procuror în Floria, a fost prins în ultimele zile într-un scandal sexual, după ce acum câțiva ani un miliardar a scăpat de închisoare pentru agresiune sexuală, după ce a pledat vinovat, prin indulgența sa, relatează AFP.Cazul datează din 2008, când bancher bogat de pe Wall Street, Jeffrey Epstein, a fost acuzat că plătit zeci de adolescente, în general sărace și drogate, în schimbul unor favoruri sexuale.
Acesta era pasibil de închisoare pe viață, dar avocatul acestuia, Acosta, a acceptat o înțelegere pentru o sentință pentru doar două agresiuni. Acuzatul a fost condamnat la 13 luni de închisoare fără ca victimele sale să fie informate.

Epstein, un prieten al staruriloe și oamenilor puternici, a stat în închisoare doar câteva zile înainte de a se întoarce la biroul său din Palm Beach.

După o investigație, cotidianul Miami Herald, a cerut ca ministrul să își dea demisia, spunând că fostul procuror s-a "compromis etic" în scandalul Epstein.

"Recomandăm ca Acosta să renunțe la funcție pentru că a permis ca un om bogat, un om puternic cu legături politice, să scape de justiție prea ușor", arată un eidtorial publicat joi în cotidian.
O petiție online prin care se cere demisia ministrului a strâns aproape 70.000 de semnături până vineri.

Cazul a ajuns la tribunal săptămâna aceasta, după ce un avocat al unora dintre victimele din 2008, Bradley Edwards, l-a dat în judecată pe Epstein pentru calomnie. Disputa s-a încheiat marți printr-un acord financiar, înainte ca victimele să poată depune mărturie.

Avocatul lui Edwards, Jack Scarola, a spus că vrea acum să anuleze înțelegerea din 2008 și să îl aducă din nou pe Jeffrey Epstein în justiție.

Dar avocatul acestuia, Alan Derhowitz, consideră improbabil ca acordul să fie revocat și că va fi rejudecat pentru aceleași fapte.1297 de afisari


fost procuror in Floria?
AliKimiku [utilizator], Vineri, 7 decembrie 2018, 19:52
+1/1
Acesta era pasibil de închisoare pe viață, dar avocatul acestuia, Acosta,
Deci ce era Acosta? avocatul lui Epstein sau procuror in caz?
Puteti va rog sa corectati articolul sa devina lizibil si sa intelegem si noi ceva?
pleonasm
Filbert [utilizator], Vineri, 7 decembrie 2018, 20:22
+1/1
"Bancher bogat" e chiar definitia pleonasmului...Ca lumea e plina de bancheri saraci...
inca 2 comentarii comenteaza