Atacul din Strasbourg: prefectura corectează încă o dată bilanțul, la 3 morți și 13 răniți / Atacatorul nu a fost încă prins - Hotnews Mobile
1 € 4,7205 1 USD 4,1484marţi 25 iun 2019

Atacul din Strasbourg: prefectura corectează încă o dată bilanțul, la 3 morți și 13 răniți / Atacatorul nu a fost încă prins

de R.M. Miercuri, 12 decembrie 2018, 12:36
- a A+
Imagine
Bilanțul atacului din Târgul de Crăciun de marți seara, în Strasbourg, a fost din nou revizuit miercuri dimineața de prefectura din Bas-Rhin, care anunță acum trei morți și 13 răniți, scrie AFP.Nicio explicație nu a fost avansată pentru a motiva aceasta revizuire a bilanțului. Un procuror francez spune că, potrivit martorilor, atacatorul a strigat "Allahu Akbar"

Primarul orașului, Roland Ries, indicase un bilanț mai grav, de patru morți, în cursul nopții, înainte ca ministrul de Interne Christophe Castaner să vorbească de trei morți într-o conferință de presă la ora 2,00 dimineața.

Atacatorul, un bărbat de 29 de ani încadrat la categoria "S" (Siguranța statului) pentru radicalizare islamistă, este în continuare căutat. Acesta este căutat de 4,5 unități mobile pe teren, sprijinite de mijloace aeriene și echipe ale Raid, Brigăzii de căutare și intervenție și forțele Sentinelle, potrivit prefecturii.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, 420 de polițiști și 200 de jandarmi sunt mobilizați.

Atacatorul, care a stat de mai multe ori în închisoare pentru delicte de drept comun, a schimbat mai multe focuri cu forțele de securitate și a reușit să fugă.

Purtătorul de cuvânt al statului major al armelor, colonelul Patrik Steiger, a revenit asupra declarațiilor de ieri seară, precizând că niciun militar nu a fost rănit.

"S-a întâmplat în jurul orei 20,00 atunci când un grup Sentinelle în patrulare, alertat de tiruri, s-a îndreptat în direcția pieței Kléber (în centrul orașului Strasbourg) și aproape a dat nas în nas cu atacatorul, pe o stradă adiacentă", a povestit Steiger. În acel moment, cei doi soldați din fruntea grupului au ripostat, ceea ce a provocat fuga atacatorului, a adăugat acesta.

Centrului orașului a fost închis o mare parte a nopții dar măsurile au fost anulate în jurul orei 02,30 dimineața. Toate manifestările sunt interzise miercuri în capitala Alsaciei.
1155 de afisari


Exact
barc [utilizator], Miercuri, 12 decembrie 2018, 15:40
+2/4
De aia nu da HN poza ca nu vrea sa-l reclami tu la sectorist daca-l vezi prin mall :) PC.
OH .
letsoc [utilizator], Miercuri, 12 decembrie 2018, 18:22
0/2
Nea Banciu -Francezu ' lauda nu stiu ce serviciu special de prins de toate , din Franta . Ca nu-i scapa nimic. .Toate TV-urile spuneau aseara ca l-au inconjurat , dar ce sa vezi ia-l de unde nu-i . Cred ca seviciile astea s-au gandit ca are si el dreptul sa scape . Putem zice ca nu-i si asta unul din drepturile omului ?
inca 2 comentarii comenteaza