UPDATE Oficial: Papa Francisc face o vizită în România în perioada 31 mai - 2 iunie - Hotnews Mobile
1 € 4,7205 1 USD 4,1484marţi 25 iun 2019

UPDATE Oficial: Papa Francisc face o vizită în România în perioada 31 mai - 2 iunie

de MH Vineri, 11 ianuarie 2019, 12:07
- a A+
Imagine
Papa Francisc va face o vizită în România în perioada 31 mai - 2 iunie, a anunțat vineri Administrația Prezidențială. Papa Francisc este al doilea Papă care vine în vizită în România, după Ioan Paul al II-lea, care s-a aflat la București în mai 1999.Conform Administrației Prezidențiale, Papa Francisc va vizita România la invitația președintelui Iohannis, a autorităților statului și a Bisericii Catolice din România, în perioada 31 mai - 2 iunie 2019.

Papa Francisc va vizita orașele București, Iași și Blaj și Sanctuarul marian de la Șumuleu Ciuc.

Programul vizitei va fi publicat la o dată ulterioară, a precizat sursa citată.

Arhidieceza Romano-Catolică a transmis, de asemenea, că vizita Papei Francisc va avea în primul rând un caracter pastoral, dar va însuma și importante valențe ecumenice sub motto-ul "Să mergem împreună!".

Potrivit sursei citate, episcopii catolici din România au primit cu bucurie şi recunoștință vestea vizitei Papei Francisc, îndemnându-i pe credincioși şi pe toți oamenii de bunăvoință să se unească în rugăciune pentru ca acest eveniment să aducă roade bogate în viața spirituală a creștinilor precum şi în favoarea binelui și unității întregii societăți românești.

"Sperăm ca prezenţa în România a Urmaşului Sfântului Petru să aducă României inspirația pentru a uni tot ceea ce e bun şi valoros în favoarea țării şi a binelui comun. Să putem regăsi voinţa dialogului între Bisericile creştine bazat pe respectul alterității, care să unească energiile creștinilor în favoarea vieții și a valorilor fireşti ale Creației lăsate de Dumnezeu", a transmis Preafericitul Cardinal Lucian Mureșan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, și preşedinte al Conferinţei Episcopilor Catolici din România.

Prima vizită a unui Papă în România, o ţară majoritar creştin-ortodoxă, a avut loc în 1999, când Papa Ioan Paul al II-lea s-a întâlnit la la Bucureşti, între 7 şi 9 mai, cu Patriarhul de atunci al Bisericii Ortodoxe Române, Teoctist.
4105 afisari


Sa cumpere seminte.
La cimpoi [utilizator], Vineri, 11 ianuarie 2019, 13:16
+4/4
.
Iesenii stiu deja, dar pentru ceilalti curiosi,
Habermas [utilizator], Vineri, 11 ianuarie 2019, 12:23
+3/3
Catedrala Catolica din Iasi, este foarte aproape (si pe acelasi Bulevard Stefan cel Mare - in Centrul Istoric) de Biserica/Manastirea trei ierarhi si Catedrala Metropolitana Ortodoxa, peste drum de Teatrul National si la doi pasi de Palatul Culturii, Casa Dosoftei, etc.

Nu ma intereseaza religia ca religie, dar imi plac arhitectura, patrimoniul cultural si spiritul viu al unui oras :)
inca 6 comentarii comenteaza