Primarul Timișoarei, despre închiderea fabricii Nestl: Nu va fi nicio nenorocire - Hotnews Mobile
1 € 4,7228 1 USD 4,1899luni 17 iun 2019

Primarul Timișoarei, despre închiderea fabricii Nestl: Nu va fi nicio nenorocire

de MH Vineri, 11 ianuarie 2019, 16:11
- a A+
Imagine
Aproape 400 de salariați vor fi disponibilizați după închiderea fabricii Nestl é din Timișoara, însă primarul orașului, Nicolae Robu, spune că "nu va fi nicio nenorocire" pentru că "în mod sigur" cei care au fost angajaţi acolo îşi vor găsi alte locuri de muncă, poate chiar mai bune.Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, spune că nu a știut nimic despre închiderea fabricii Nestlé, dar că nu există motive de îngrijorare pentru cei 388 de angajați care vor fi disponibilizați.

"Îmi pare rău că are loc această retragere. Nu am ştiut nimic despre ea, nu m-a anunţat nimeni, nu-i cunosc explicaţiile, dar nu va fi nicio nenorocire. (...) Timişoara este în plină dezvoltare. Este un deficit de forţă de muncă şi, în mod sigur, cei care au fost angajaţi acolo îşi vor găsi alte locuri de muncă, poate chiar mai bune. Evident că nu este plăcut pentru nimeni să-şi piardă un loc de muncă la care s-a obişnuit, de care este mulţumit, dar eu le ţin pumnii celor care ajung în situaţia asta şi le spun să aibă curaj şi încredere pentru că în Timişoara vor găsi cu certitudine locuri de muncă pentru că ştiu ce deficit este. Timişoara a crescut enorm în ultimii ani şi ca populaţie, şi din toate punctele de vedere", a spus Nicolae Robu, la Digi24.


"Închiderea unității din Timișoara este o decizie extrem de dificilă, luată după analize amănunțite. Pe plan local, Nestlé își desfășoară activitatea pe o piață care trece printr-o perioadă de schimbări rapide, caracterizată de noi tipare de consum și deficit de muncă, într-un mediu competitiv" a declarat Leszek Wacirz, Country Manager Nestlé România.

Fabrica din Timișoara a fost achiziționată de Nestlé în anul 2000 și are o producție anuală de peste 10.000 tone de dulciuri și cafea. Pentru a se adapta la contextul în schimbare, Nestlé a căutat o soluție sustenabilă care să ofere flexibilitatea necesară în producție pentru toate mărcile sale. Fabricarea produselor Nestlé va continua în alte locații în încercarea de a simplifica procesele și de a funcționa mai eficient, astfel încât consumatorii să nu fie afectați.
10896 de afisari


sigur ca
moka [utilizator], Vineri, 11 ianuarie 2019, 16:16
+27/35
o singura fabrica nu-i o nenorocire.
problema este cand o sa le vedem ca piesele de domino.
Si stai sa vezi cand o fabrica ca ford sau renault se vor inchide
Nu vreau raul nimanui
gigelBalanel [utilizator], Vineri, 11 ianuarie 2019, 17:13
+25/33
Dar parca as vrea sa vad cum sucomba economia, dupa genialele decizii politice. Daca romanii nu simt pe pielea lor, nici nu invata. Si ce invata, uita repede... Oricum, Robu asta e varza, rau de tot!
inca 30 de comentarii comenteaza