Bugetul pe 2019 ajunge în Parlament în februarie. Teodorovici: "Noi, Finanțele, am terminat partea de buget. Urmează o discuție la nivelul Coaliției" - Hotnews Mobile
1 € 4,7228 1 USD 4,1899luni 17 iun 2019

Bugetul pe 2019 ajunge în Parlament în februarie. Teodorovici: "Noi, Finanțele, am terminat partea de buget. Urmează o discuție la nivelul Coaliției"

de N.O. Sâmbătă, 12 ianuarie 2019, 11:41
- a A+
Imagine
Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat, sâmbătă dimineața, într-o emisiune, că, la ministerul de resort, a fost finalizat proiectul bugetului de stat care va fi trimis în Parlament la începutul sesiunii parlamentare. Hotnews a scris recent că actuala coaliție întârzie cu bugetul până în februarie."Când vine Parlamentul, din vacanță, va găsi proiectul de buget realizat, propus, am făcut calculat, estimări. Știți că suntem o Coaliție la guvernare, este normal ca acest proiect să se discute. Noi, Finanțele, am terminat partea de buget. Urmează această discuție la nivelul Coaliției. Atunci când toate lucrurile sunt convenite, se afișează public. Nu este niciun fel de problemă în a finanța ceea ce înseamnă zi de zi - ministere, agenție, salarii, investiții. Am avut discuții cu ministerele - știu cum au de procedat", a spus, Eugen Teodorovici, sâmbătă dimineața, într-o emisiune la Antena 3.

Bugetul este construit cu un PIB de 1.022,5 miliarde de lei (221,5 miliarde de euro), o creștere economică de 5,5% și un deficit bugetar de 2,5%, potrivit ministrului Finanțelor.

De asemenea, bugetul este construit pe o inflație de 2,8%, în condițiile în care în noiembrie a fost de 3,43%, un curs de schimb leu/euro de 4,62 lei, în condițiile în care, în prezent, este de peste 4,67 lei, și o creștere a numărului mediu de angajați de 3,8% (5,3 milioane de lei).

Parlamentul își reia activitatea de la 1 februarie, fiind în vacanță de la finele anului trecut.

"Toate cheltuielile prevăzute pentru întregul an, de la salarii și pensii și bani pentru investiții sunt asigurați nu înseamnă că luna ianuarie nu va fi prinsă în anul 2019 (în bugetul pentru 2019 - n.red.)", a mai spus Teodorovici
9669 de afisari


Individul
PlutoniumBoy [utilizator], Sâmbătă, 12 ianuarie 2019, 12:06
+10/14
asta ne ia de prosti. Cum sa propui bugetul in februarie, pe niste cifre total aiurea? Chiar nu exista nimeni in institutiile financiare ale statului care sa-i traga de urechi, sau toti sunt adormiti de lefurile care vor fi in curand nimicite de inflatie?
o crestere de 5,5%?
mircea_cjn [utilizator], Sâmbătă, 12 ianuarie 2019, 12:06
+7/9
O obraznicie!
Cand anul asta e 4% si trendul in toată Europa e pe scadere, Orlando o dă pe 5,5%, cand toată lumea spune că vom avea o crestere de 2,5-2,8%.
Deci nu a gasit alta solutie de a inchide bugetul decat apeland la aceasta minciuna ieftina, semnalata de altfel de majoritatea economistilor.

Un semn de intrebare insă: Institutul de Prognoza, el ce crestere vede, a? Sau am ajuns ca toate institutiile sa fie fără cea mai mica credibilitate?
inca 14 comentarii comenteaza