Leș: Nu știu despre ce suspiciuni de illegalitate ar fi vorba la procedura de achiziție a corvetelor - Hotnews Mobile
1 € 4,7228 1 USD 4,1899luni 17 iun 2019

Leș: Nu știu despre ce suspiciuni de illegalitate ar fi vorba la procedura de achiziție a corvetelor

de N.O. Sâmbătă, 12 ianuarie 2019, 14:44
- a A+
Imagine
Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a declarat, sâmbătă, că nu știe despre ce suspiciuni privind ilegalitatea procedurii ar fi vorba, că a primit o informare, dar ar dori să nu se pronunțe. De asemenea, acesta a spus că nu se putea lua o hotărâre în termen în privința achiziției noilor corvete, având în vedere faptul că Șantierul Naval a atacat în contencios-administrativ, la Constanța, hotărârea de guvern privind programul de înzestrare.Întrebat de reacția companiei Ficantieri, care a spus că nu a avut vreodată contact cu reprezentanţii politicii româneşt, Leș a declarat la DIGI24 că se bucură că există o poziție din partea companiei, pentru că s-au "țesut tot felul de scenarii".

"O parte din sesizări sunt trimise la Parchetul Militar. Asta este informarea pe care mi-a făcut-o în cursul zilei de ieri secretarul de stat pentru armamente. Pe lângă aceste suspiciuni, cel mai interesant este, din punctul meu de vedere, atacarea de către Șantierul Naval la contencios-administrativ a hotărârii de guvern, cea care reglementează toată procedura de achiziție. Vă dați seama că nu se putea lua o decizie. Oricum în termenul ăsta de 12 ianuarie maxim, deși nici ăsta nu era un termen extrem de fix, pentru că ne putem aștepta ca instanța de la Constanța să anuleze acest HG și atunci vă dați seama în ce situație am fi fost? Dincolo de acest aspect foarte important, acele sesizări pe care le-a făcut secretarul de stat pe care mi le-a prezentat și mie în parte sunt la Parchetul General, unde vom vedea care va fi cursul anchetei pe această speță", a declarat de asemenea Gabriel Leș, la Antena 3, potrivit Mediafax.
2752 de afisari


eu sunt mic nu stiu nimic
cugetatorul [utilizator], Sâmbătă, 12 ianuarie 2019, 15:15
+9/9
blabla secretarul de stat bla santierul naval bla parchetul militar bla instanta Constanta bla parchetul general, eu sunt mic nu stiu nimic
ce dubios
Dodel540 [utilizator], Sâmbătă, 12 ianuarie 2019, 15:35
+8/8
Nu stie nimic , n-a auzit nimic dar e inca ministru ?

Pare mai degraba o intelegere obscura cu "prietenii" de la est ca sa tergiverseze cat mai mult inarmarea Romaniei.
inca 3 comentarii comenteaza