Pintea, despre cazul copilului din Râmnicu Vâlcea: Dacă se constată inadvertențe în actul medical, urmează plângerea penală - Hotnews Mobile
1 € 4,7228 1 USD 4,1899luni 17 iun 2019

Pintea, despre cazul copilului din Râmnicu Vâlcea: Dacă se constată inadvertențe în actul medical, urmează plângerea penală

de DG Sâmbătă, 12 ianuarie 2019, 18:19
- a A+
Imagine
Ministrul Sănătății Sorina Pintea a precizat, sâmbătă, referitor la cazul copilului din Râmnicu Vâlcea care a intrat în comă, că inspectorii au făcut deja unele cercetări la Spitalul Județean, iar dacă se constată inadvertențe în ce privește actul medical, urmează plângerea penală. Ea a mai spus că părinții copilului pot face plângere la Colegiul Medicilor pentru malpraxis."Corpul, DSP, inspectorii deja au făcut primele cercetări acolo, părinții copilului au pus la dispoziție niște înscrisuri. Pe de altă parte am avut o discuție cu președintele CJ Vâlcea care își va da tot concursul pentru clarificarea situației. Am luat legătura cu CNSAS pentru a putea trimite și de acolo Corpul de Control, pentru a putea elucida, pentru a vedea exact ce s-a întâmplat. Iar dacă din punct de vedere al actului medical se constată inadvertențe, din punctul nostru de vedere urmează plângerea penală. Părinții pot să depună sesizare la Colegiul Medicilor pentru eventuale acuzații de malpraxis, acuzații pe care noi nu suntem în măsură să le cercetăm", a declarat ministrul la Digi 24.

De asemenea, Pintea a spus că își cere scuze familiei, adăugând că a discutat cu părinții și cu bunicul copilului.

Un bebeluș de un an și o lună a ajuns cu febră la Spitalul Județean Vâlcea pe 3 ianuarie, pe 4 ianuarie el fiind trimis la Spitalul Marie Curie din Bucureşti în stare gravă.

Peste 100 de persoane au protestat, sâmbătă dimineață, în fața Spitalului Județean din Vâlcea, după ce un bebeluș internat cu febră la secția de pediatrie a unității a ajuns în comă la Spitalul Marie Curie din București.
2243 de afisari


deci
torna_fratre [utilizator], Sâmbătă, 12 ianuarie 2019, 18:47
+3/3
-salarii ca in occident au
-nu sapa la santuri
-poarta titulatura de doctori

insa au un miserupism demn de psdisti prosti si inca intind mana dupa spaga.
concediati toti medicii si asistentele de pe acea sectie si din turele cat copilul a fost ' tratat'.
nu cred ca vajnicii miserupisti aka doctori vor ca rudele unui pacient sa vina cu AKM la spital si sa sa-si faca treaba cu o teava de arma lipita de tampla.Nu de alta dar vor cere spor de stres la cat sunt de nesimtiti.
Si daca nu?
complet_ret [utilizator], Sâmbătă, 12 ianuarie 2019, 20:02
0/0
"Dacă se constată inadvertențe în actul medical " - OK, dar daca NU se constata?

Inseamna ca asa este normal, sa intre copilul in coma?
Si ca se poate intampla din nou, oricui?!
comenteaza