Statul Islamic a fost învins în Siria. Ultimul teritoriu al "califatului" a fost cucerit de forțele locale sprijinite de SUA - Hotnews Mobile
1 € 4,7326 1 USD 4,2139joi 18 iul 2019

Statul Islamic a fost învins în Siria. Ultimul teritoriu al "califatului" a fost cucerit de forțele locale sprijinite de SUA

de G.S. Sâmbătă, 23 martie 2019, 9:20
- a A+
Imagine
Statul Islamic a fost învins în ultimul petec de teritoricu ce îl controla în Siria, în Baghouz, potrivit Forțelor Democratice Siriene (SDF), care au anunțat sfârșitul auto-proclamatului "califat" ce se întindea la un moment dat pe o treime din teritoriul Irakului și Siriei, transmite Reuters.SDF, forțe sprijinite de Statele Unite, au anunțat "eliminarea totală a așa-numitului califat", spune șeful biroului de presă al SDF, Mustafa Ali. "Baghouz a fost eliberat. Victoria militară împotriva Daesh a fost obținută", scrie acesta pe Twitter.

SDF a luptat pentru a captura Baghouz, sat aflat la granița cu Irakul, timp de mai multe săptămâni.

Deși califatul declarat în 2014 a fost eliminat, Statul Islamic rămâne o amenințare. Unii dintre luptătorii săi încă rezistă în zone izolate din deșertul sirian, iar în orașele irakiene acționează pe ascuns, prin atacuri armate neașteptate sau prin răpiri. Statele Unite cred că liderul grupării teroriste Abu Bakr al-Baghdadi este acum în Irak.
5510 afisari


aici e si putina fabulatie
sachei [utilizator], Sâmbătă, 23 martie 2019, 13:11
+9/13
care vine dinspre marea putere rosie de la rasarit cum ca Isis e creatia americanilor. isis a fost creatia islamistilor fundamentalisti eliberati din inchisoare de Bashar (ca sa le faca zile fripte americanilor in Irak) si a ofiterilor suniti din armata si securitatea irakiana, marginalizati de noua conducere siita a irakului (impusa intr-adevar de americani). la care s-au mai adaugat o gramada de descreierati islamisti din Europa fascinati de mirajul califatului. la care s-a mai adaugat si Erdogan care le-a bani contra petrol. si la care s-a mai adaugat, ultimul pe lista, cu voia dvs. tov Putin ca sa-si testeze rachetele lansate de pe crucisatoare.
Desigur,
Namaste [utilizator], Sâmbătă, 23 martie 2019, 22:18
+6/6
Trump isi aroga victoriile altora, ce hazliu!
inca 10 comentarii comenteaza