Cei doi tineri arestați în cazul morții jurnalistei Lyra McKee au fost eliberați - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,4172miercuri 27 mai 2020

Cei doi tineri arestați în cazul morții jurnalistei Lyra McKee au fost eliberați

de S.A. Luni, 22 aprilie 2019, 0:14
- a A+
Imagine
Poliția din Irlanda de Nord a anunțat că i-a eliberat duminică pe cei doi tineri care fuseseră reținuți în dosarul morții jurnalistei Lyra McKee, iar acuzațiile împotriva acestora au fost retrase, potrivit Reuters citat de Mediafax.

"Doi bărbați, în vârstă de 18 și 19 ani, au fost eliberați, iar acuzațiile la adresa lor au fost retrase", a anunțat Serviciul de Poliție al Irlandei de Nord într-un comunicat.


McKee, în vârstă de 29 de ani, a fost lovită de un glonț în timp ce observa revoltele din Irlanda de Nord.

Incidentul a avut loc în urma unei serii de percheziții efectuate de autorități în cartierul Creggan. Disidenții republicani sunt considerați vinovați pentru moartea femeii. Uniunea Națională a Jurnaliștilor din Irlanda de Nord a transmis că Lyra McKee era "unul dintre cei mai promițători jurnaliști" de pe teritoriul Irlandei de Nord.

"A fost un jurnalist cu stil, curaj și integritate și o femeie plină de determinare și pasiune", a declarat Séamus Dooley, membru al Uniunii. Incidentul armat a avut loc după plecarea polițiștilor, care au verificat mai multe case din zonele Mulroy Park și Galliagh.276 de afisari


Niciun comentariu
comenteaza
Cookie Settings