Platformele de ridicat mașini, scoase deja pe străzile Capitalei - Hotnews Mobile
1 € 4,7800 1 USD 4,4131miercuri 19 feb 2020

Platformele de ridicat mașini, scoase deja pe străzile Capitalei

de V.M. Sâmbătă, 24 august 2019, 18:59
- a A+
Imagine
Primăria Capitalei a scos deja pe străzi platformele care vor ridica mașinile parcate neregulamentar. Un astfel de utilaj a fost prezent sâmbătă la Băneasa, la Bucharest International Air Show, și a fost adus "pentru orice eventualitate", relatează Mediafax. Ridicarea mașinilor va începe de luni, 26 august.


Una dintre cele 6 platforme care vor ridica mașinile parcate neregulamentar pe străzile Capitalei a fost adusă, sâmbătă, la intrarea în Aeroportul Băneasa, de pe bulevardul Aerogării, acolo unde s-a desfășurat BIAS 2019 .

Cele 6 platforme Iveco aparțin Companiei Municipale Managementul Traficului, instituție care se va ocupa de ridicarea mașinilor. Cum arată utilajul: vezi video

Potrivit șoferului care se afla, sâmbătă, la volanul acestui utilaj, platforma a fost adusă "pentru orice eventualitate", adică în cazul în care vreun autoturism ar fi blocat accesul în aeroport sau ar fi blocat bulevardul, mai ales că zona a fost extrem de aglomerată pentru că foarte mulți spectatori au venit la BIAS cu mașinile personale.


Ridicarea mașinilor va începe de luni, 26 august. "Începând cu data intrării în vigoare a prezentei, vehiculele staţionate neregulamentar pe drumurile publice care fac parte din reţeaua principală de străzi a municipiului Bucureşti vor putea fi ridicate, transportate, depozitate şi eliberate, în conformitate cu prevederile regulamentului aprobat prin prezenta hotărâre", se arată în proiectul de hotărâre.

Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor principale din prezentul regulament, precum şi dispunerea măsurii tehnico-administrative de ridicare vor fi făcute de către poliţiştii rutieri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti sau Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti ori poliţişti locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a municipiului Bucureşti.

Agenţii constatatori, de regulă, înregistrează foto sau video, cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice verificate metrologic zona staţionării vehiculului, consemnând aceasta în procesul verbal de constatare a contravenţiei şi dispun în scris aplicarea măsurii tehnico-administrative printr-o dispoziţie de ridicare.

Dispoziţia de ridicare cuprinde următoarele informaţii: data şi ora ridicării vehiculului; gradul profesional, numele şi prenumele agentului constatator care dispune măsura tehnico-administrativă, precum şi instituţia din care acesta face parte; indicarea expresă a temeiului juridic referitor la norma încălcată; menţiuni privind înregistrarea foto sau video a staţionării vehiculului; menţiuni privind avarii vizibile pe vehicul şi date privind numărul de înmatriculare/ înregistrare şi marca vehiculului.

Înainte de ridicare, operatorul va fotografia maşina din mai multe unghiuri pentru a fi evidenţiate eventualele zone deteriorate şi va completa fişa vehiculului ridicat, în care va fi descrisă starea acestuia. "Transportul la locul de depozitare nu se mai execută dacă, până la iniţierea acestuia, proprietarul sau utilizatorul vehiculului ridicat se prezintă la locul ridicării şi este de acord cu suportarea cheltuielilor efectuate. În acest caz, se suportă doar contravaloarea operaţiunii de ridicare. Pentru a-i putea fi restituit vehiculul, proprietarul sau utilizatorul vehiculului trebuie să prezinte acte care atestă dreptul de proprietate sau folosinţă asupra vehiculului", se mai arată în proiectul de hotărâre.

Transportul vehiculului se va face pe platforme auto care să asigure ridicarea completă a lui, în condiţii care exclud deplasarea pe propriile roţi a acestuia.

Perioada maximă de depozitare a vehiculelor ridicate este de un an.

Eliberarea vehiculului se va face numai proprietarului/deţinătorului/utilizatorului legal al acestuia şi doar după achitarea tarifelor de ridicare, transport şi depozitare, în baza certificatului de înmatriculare în original sau al oricărui act din care să rezulte dreptul de proprietate sau folosinţă asupra vehiculului şi a unui act de identitate al solicitantului.

Tarifele de ridicare sunt:
- 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv
- 270 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone

Tarife de transport sunt:
- 150 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv
- 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone

În funcţie de perioada de depozitare, calculată din momentul depozitării efective a vehiculului, se percepe un tarif de 150 lei/zi.


11483 de afisari


Are nevoie Firea de bani.
asavreau [utilizator], Duminică, 25 august 2019, 9:20
+2/4
Pe Firea nu o interesează legalitatea.Vrea bani,vin alegerile și fără bani,fraierul care votează PSD nu mai votează.Și fără vot rămâne pe dinafară.Și ce să facă?Nu știe să muncească cinstit,așa că ajunge la ajutor social.
Siguranta pietonilor?
Aurel Necula [anonim], Duminică, 25 august 2019, 12:27
+2/6
De-abia astept aceste vehicule, sa mai elibereze trotuarele. Noi, pietonii, cu copii in carut, cu copii care merg la scoala, cu batrani care se deplaseaza mai greu, noi cum mergem? Noi nu avem dreptul sa circulam in siguranta pe trotuar? Mașinile parcate pe trotuar, care blocheaza trotuarul și ne obligă să mergem pe stradă ca pietoni, sunt o amenințare la adresa siguranței pietonului.
inca 5 comentarii comenteaza
Cookie Settings