Frumos afară azi. Stai acasă! Nu fă Nuntă și nu fugi din carantină. Nu pe stradă, nu în parc, nu în mall. Jurnal ANTI-COVID 19. Ziua 6. - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0924duminică 07 mar 2021
​OPINIE

Frumos afară azi. Stai acasă! Nu fă Nuntă și nu fugi din carantină. Nu pe stradă, nu în parc, nu în mall. Jurnal ANTI-COVID 19. Ziua 6.

de Eugen Istodor Vineri, 20 martie 2020, 18:05
- a A+
Imagine
Azi e frumos afară. Nu ieși din casă. Ispita este mare. Dar ai voință. Stai acasă. Atlfel? Se fuge din izolare. Se fuge din carantină. Se fuge pe stradă. Se fuge la malluri. Se fuge pe stradă cu virusul pe buze, în muci, în gât, pe brațe, pe mâini. S-a ajuns și mai departe. S-a făcut nuntă cu o sută de oameni în Argeș. Iresponsabili.


Moartea nu a ajuns la noi. La ei. Mortul nu este în parc. Mortul n-a ajuns la mall, mortul nu-i pe masa nașilor. Coronavirusul este încă o fantomă, o himeră. Este invizibil. Și dacă-i invizibil oamenii nu văd pericolul. COVID 19 este încă văzut de mulți ca o conspirație, o chestie abstractă. Nu pipăi, nu există!

Ăsta-i și paradoxul Coronavirusului: dacă pipăi, te contaminezi.

Avem timp încă să ne punem întrebarea: cum ajung oamenii ăștia responsabili? Ce-i în capul acestor oameni?
Ce-i “răspunderea"?
Se dă o faptă. Oricare. Dus gunoiul la ghenă. Ești responsabil, adică ai înțeles că-i o sarcină, adică e ceva de care depind alții. De exemplu, nu duci gunoiul, gunoiul pute, poate da boli celorlalți. Asta-i un pic de conștiință. Ești conștient de sensul faptelor tale. Știi de consecințe, știi de pedeapsă. Deci, oamenii care fug din carantină, care fac nunță, se duc la mall, habar nu au pe ce lume sunt. Nu-s responsabili, nu au conștiința faptelor, nu știu de pedeapsă. De unde vine asta?
Informația că-i rău pe lumea asta n-a ajuns la ei cum trebuie. Nu cred ei în primar, polițist, popă. Ei cred în prieten, în naș.
Info a ajuns deformată.

Un întors din Italia a zis genial că acest coronavirus este conspirație. O bunică zice: ce-i aia maică coronavirus? Ce este? Răspunsul polițistului: moarte! Răspunsul de bezmetic este abisal: nu mi-e frică de moarte mie! Lasă-mă în pace! Geniile de acest fel, care te făceau să râzi cândva, acum trebuie închise în casă.

Viralii ăștia ne vor infecta. Acești oameni nu pricep de panică, de reguli. Moartea este singura evidență. Moartea care să-i zguduie la mall. Unde m-am întâlnit cu moartea? Era la o nuntă. Unde? La mall, își lua gloss.

Moartea scoate din nesimțire. Adevărat, însă, nu-i obligatoriu să ducă la responsabilitate.

Informații oficiale sunt pe Institutul Național de Sănătate Publică

Citește și scrie în Jurnalul ANTI-covid19

Mâncare, alimentație sănătoasă și hârtie igienică
Diaspora vine acasă
Minciună si Fake News
Anxietate depresie
Dragoste de părinte
COVID 19, prietenul meu


14146 de afisariDa
Godzillagrrr [utilizator], Vineri, 20 martie 2020, 18:55
+6/16
Corect. Românul face nunta si tânjeste dupa mall.

Vad ca in Bucuresti mall-ul Baneasa a inchis din proprie initiativa. Felicitari pentru bunul simt si pentru responsabilitatea civica de care au dat dovada.

Ma intreb cât timp le va mai lua guvernantilor sa decida inchiderea celorlalte mall-uri din tara. Parca ar gândi in slow motion.
...
plount [utilizator], Sâmbătă, 21 martie 2020, 19:59
+5/5
Tocmai cand va compatimeam intr-un comentariu nepublicat, trageti un "nu fa".

Cu coronavirusul mai e cum mai e, dar de moronavirus nu mai poti scapa.
inca 4 comentarii comenteaza