Patriarhului BOR Daniel. Pe vreme de coronavirus. Jurnal ANTI-covid 19, ziua a 9-a - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0924duminică 07 mar 2021
​OPINIE

Patriarhului BOR Daniel. Pe vreme de coronavirus. Jurnal ANTI-covid 19, ziua a 9-a

de Eugen Istodor Luni, 23 martie 2020, 7:45
- a A+
Imagine
Preafericite Părinte Patriarh Daniel te-am ascultat ieri cum predicai cele "patru mari adevăruri" din Evanghelia Duminicii Sfintei Cruci. Culmea, a lipsit adevărul simplu și crud al acestor zile: stai acasă, creștine! Dumnezeu este cu tine în casa ta, nu obligatoriu la biserică.


În rest, ai spus frumos și adevărat despre: Lepădarea de sine adică renunţarea la modul egoist de a trăi; Luarea crucii şi lupta sau voinţa de a lupta duhovniceşte pentru a birui răul cu ajutorul lui Dumnezeu; Urmarea lui Hristos prin credinţă şi iubire.

Îmi pare rău că lupta pe care o proclami cu crucea în mână împotriva COVID 19 n-a început măcar de ieri. Că n-ai mărturisit, deși știai asta din cărțile sfinte, că orice căutare după Hristos se face mai ales în sufletul și casa credinciosului.

Ce vroiam să spun.

#stăm acasă #izolatidarimpreuna

Ai omis să transmiți clar, răspicat credincioșilor și preoților un adevăr simplu: Dumnezeu este oriunde cu tine, române, mai ales acasă. De ce Domnia ta nu rostește cu fața către preoți și mulțime indicațiile Ordonanței Militare care privește Biserica și interzicerea slujbelor față către față? Nu este vremea comunicatelor de presă. este vremea cuvântului Patriarhului.
Avem atâta nevoie de lucruri clare rostite de o autoritate ca a dumneavoastră.

De ce amintești și acum de ezitarea îndelungă cu care BOR-ul a tratat “Colectiv"-ul, durerea unei generații?
Ce se întâmplă în sufletul acela preafericit?
Ce ezitare omenească vă mână să ignorați mulțimea care se adună în jurul bisericii și care se poate contamina cu coronavirus?
De ce nu le spuneți preoților să-și țină credincioșii departe de linguriță, de biserică?
Cum spun și cărțile sfinte, lumea e o turmă și, preafericite, ești în fruntea ei pentru luminare și îndrumare. Coronavirusul crește pe linguriță, pe mulțime, pe ezitare, pe tăcere.

Nu ne lăsa, Preafericite, învață din "distanțarea socială" pe care ne-o arată Dumnezeu.
Vine Paștele! De Paște, hai să-i ridicăm slavă lui Isus. Ai puterea să ne luminezi casele de departe, de la Patriarhie. Fă o minune cu cuvântul tău ca să ne aprindem, cu mâna noastră, lumina Acasă. Ține-ne acasă nu ne chema la biserică, nu ne pune să umblăm năuci pe străzi în căutarea luminii. Nu ne lăsa să ne contaminăm de COVID 19, luându-l în înghesuială, odată cu lumina lumânării.

Preafericite Patriarh Daniel, cuvintele mele sunt proaste, dar cuvântul dumneavoastră face minuni. Rostește-l! Ieși pe fereastra internetului și rostește-l! Dă lumină turmei preacredincioase Acasă. Mai ales preoților. Mai ales preoților. #stăm acasă #izolatidarimpreunaCitește și scrie în Jurnalul ANTI-covid19

Ordonanță militară
Nu fă Nuntă și nu fugi din carantină
Mâncare, alimentație sănătoasă și hârtie igienică
Diaspora vine acasă
Minciună si Fake News
Anxietate depresie
Dragoste de părinte
COVID 19, prietenul meu21155 de afisariDacă și ar vinde Flota de CLSfinte de la
un domn [utilizator], Luni, 23 martie 2020, 8:00
+25/35
Stuttgart s ar cumpara sute de ventilatoare pentru Credincioșii in suferința
Biserica nu doneaza nimic pentru spitale?
IoPaNet [utilizator], Luni, 23 martie 2020, 9:44
+24/36
Ma asteptam sa iasa preafericitul si sa zica "Uite, din cele multe sute de milioane donate bisericii pentru catedrala, au ramas necheltuite 1 / 5 / 10. Mai amanam un an lucrarile si ii donam pentru spitale".
inca 83 de comentarii comenteaza