Florin Cîțu: Persoanele și companiile care nu-și pot plăti ratele pot cere de la bănci o "păsuire" fără să prezinte niciun document - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3890luni 30 mar 2020

Florin Cîțu: Persoanele și companiile care nu-și pot plăti ratele pot cere de la bănci o "păsuire" fără să prezinte niciun document

de R.M. Marţi, 24 martie 2020, 21:12
- a A+
Imagine
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat marți, la Digi 24, că Guvernul va adopta joi o ordonanță de urgență prin care persoanele și companiile care nu-și pot plăti ratele vor putea cere băncilor de la care au contractat creditele o amânare, fără să prezinte vreun document justificativ."Nu vom discrimina. Cei care vor cere vor avea acces la această facilitate. (...) Cei care au nevoie de păsuire pe această perioadă, și va fi mai mare decât starea de urgență, vor putea să apeleze această facilitate", a precizat Florin Cîțu.

"Nu trebuie certificat nimic. Cei care au nevoie de păsuire vor putea să apeleze la această facilitate", a spus Cîțu, într-o intervenție telefonică.

Această facilitate va dura "mai mult decât perioada de stare de urgență". Chestionat dacă este o perioadă mai aproape de trei luni sau de șase luni, ministrul a răspuns: "mai aproape de 6 luni".

Însă este vorba de "o păsuire" deoarece "nu putem să ștergem ratele", a precizat Florin Cîțu.

Măsura va intra în vigoare din momentul publicării ordonanței de urgență în Monitorul Oficial, a mai spus el.


19588 de afisari


in 48 se iau masurile, au trecut deja?
Kivek [utilizator], Marţi, 24 martie 2020, 23:36
+8/12
au trecut 48 de ore de ieri ? :P
eroare
srpc [utilizator], Marţi, 24 martie 2020, 22:37
+7/9
daca se da OUG, ca in Ungaria, bancile se supun, n-au de ales
inca 28 de comentarii comenteaza
Cookie Settings