Ludovic Orban: Parlamentarii să renunţe la pensiile lor speciale, ca un prim pas de bună-credinţă - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,4172miercuri 27 mai 2020

Ludovic Orban: Parlamentarii să renunţe la pensiile lor speciale, ca un prim pas de bună-credinţă

de V.M. Duminică, 5 aprilie 2020, 21:21
- a A+
Imagine
Premierul Ludovic Orban a declarat duminică seara, într-un interviu la postul România TV, că parlamentarii ar trebui să renunţe la pensiile lor speciale, "ca un prim pas de bună-credinţă".


"Le solicit celor din Parlament să înceapă prin modificarea legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor, în care să renunţe la pensiile speciale ale parlamentarilor ca un prim pas de bună-credinţă (în privinţa proiectelor legislative de reducere a pensiilor speciale n.red.), care nu pot fi modificate decât prin modificarea Legii statutului deputaţilor şi senatorilor, pentru că ele aşa au fost introduse", a spus Orban, potrivit Agerpres.

Întrebat despre varianta impozitării tuturor pensiilor speciale, Orban a replicat "să vedem ce va ieşi din Parlament".

"Aici e o întreagă bătălie pe pensiile speciale, acum au venit colegii mei cu ideea de impozitare diferenţiată a pensiilor speciale. Să vedem ce se va întâmpla. Am văzut că e competiţie de proiecte legislative referitoare la pensiile speciale, toată lumea vrea să desfiinţeze pensiile speciale, să vedem dacă vom reuşi. Cert e că nu noi (liberalii n.red.) am introdus pensiile speciale", a mai spus premierul Ludovic Orban.


4050 de afisari


Este prima măsură de bun-simț
gebica [utilizator], Duminică, 5 aprilie 2020, 21:46
+16/16
pe care trebuiau să o ia urgent, deocamdată doar pentru perioada stării de urgență (ca să îndulcească impactul) - anularea tuturor pensiilor speciale și de serviciu - pentru toți politicienii, nu doar parlamentarii (actuali și foști), ci și magistrații, funcționarii, diplomații, militarii și care-or mai fii, fără nicio excepție. Contextul de reușită ar fi extrem de favorabil, dar toți se exprimă că „vor”, dar nu le permite sistemul împăienjenit de legi, decidenții dela alte nivele sau starea vremii. Adevărul e că nici unul dintre toți acești profitori nu vrea, indiferent din ce gașcă face parte. Chiar dacă „nu noi liberalii am introdus pensiile speciale”, profită și ei în rînd cu toți ceilalți. Aici li se vede ticăloșia. Restul sunt vorbe goale, muzică patriotică dela poliție și lumini festive pe palate.
Nu, Horgane, nici-un hoț nu lasă prada!
Tayen [utilizator], Duminică, 5 aprilie 2020, 21:43
+15/19
Tu trebuie să desființezi toate pensiile speciale, nu doar ălea câteva procente! TOATE!
Și să interzici și pensionarea înainte de vârsta legală, minim 60 de ani!!!
Voi ați votat cu ambele copite pensiile speciale! E ca și cum voi le-ați inventat.
inca 14 comentarii comenteaza
Cookie Settings