"Binele trebuie urlat până când Binele devine normalitate" - Valeriu Nicolae. Urlăm numele celor care fac binele - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0148vineri 22 ian 2021

"Binele trebuie urlat până când Binele devine normalitate" - Valeriu Nicolae. Urlăm numele celor care fac binele

de Eugen Istodor Sâmbătă, 11 aprilie 2020, 9:47
- a A+
Imagine
Mi-e frică să fiu Valeriu Nicolae zilele astea. Și nu doar de COVID. E greu să fii Valeriu Nicolae. Eu nu pot. Zilele trecute i-am luat un interviu și i-am mărturisit această lașitate, slăbiciune. M-a privit blând, cu înțelegere și mi-a spus: scrie despre cei care fac binele. Promovează binele până când el devine normalitate. Iată astăzi oamenii care fac binele. Oameni de care știam doar eu și Valeriu. Cine știe oameni de aceștia să urle! Numele lor să se audă!


“Nu stiu cu ce să te ajut." Spuneam în VIDEO interviu. CLICK aici

Și VALERIU răspundea: Facerea de bine promoveaz-o la greu. Vomit când aud tot felul de ipocriți. Bă, lăsați-mă cu Dumnezeu și alea, deci vouă nu vă pasă decât de pisicile voastre sau de amantele voastre, si-mi spuneți mie să nu promovez oamenii care fac binele? Că să fim smeriți. Nicio smerenie! când în Ghetou este infernul pe pământ. De cine suntem noi reprezentați? De Firea si de Florea? Stii vreun politician care să facă bine, să vină printre oameni si sa-i ajute acum la greu? Eu nu știu niciunul. Hai să facem facerea de bine o chestie de normalitate atuncea. Că dacă politicienii nu simt o presiune din toate părtile ei nu misca un deget. Am scăpat de niste prosti, dăm de alți proști."

Urlu BINELE!, cum mi-a spus Valeriu Nicolae, care zilnic intră în Ghetoul Ferentari și dă mâncare și învățătură copiilor de acolo. Încep.
Cine știe să nu tacă.

Organizația Concordia
Carpathia.org
L'Universe du Nicolai

Brutăria Miez

Carusel

Adi Hădean/familia Hădean

Elena Tănase
Dana Sofian
Alin Covăceascu
Claudia Costea Baia Mare
Laura și Claudiu de la Pizzeria La Romana
Lucian Apostol - notar și MIhaela soția lui
Alin Răducanu - optician
Sorin Panaitescu - IT
Dan Paraschivescu
Anca Argeșiu
Daniela Anania - Baia Mare

Cine ne citește, să continue. Să facă BINELE. Să promoveze Binele


5929 de afisariBinele trebuie facut discret
Roman_Cetatean [utilizator], Sâmbătă, 11 aprilie 2020, 12:02
+1/13
si nu "urlat". Pentru ca daca il "urli", risti sa starnesti in randul celor care nu il fac uzual reactii inverse (oamenii se vor simti inferiori, uite bah, eu nu ma duc in ghetoul ala, stau acasa cu pisica si nevasta si scriu pe fb toata ziua...si desi contribui la stat cat o scara de bloc, nu stiu ce se intampla cu banii si munca mea, ca nu primesc nimic de la stat, dar mai mult, acum sa ma duc si sa fac si acolo chestii...? etc...).
Binele se EDUCA, zic eu. Prin puterea exemplului, prin educarea in spiritul tolerantei, empatiei. Ori astea nu au priza la o societate abrutizata de modelele promovate tip nonvaloare, agresata de mass-media, online etc cu orice altceva decat acel discurs de intelegere reciproca, de empatie, de toleranta. La noi functioneaza scandalul, galagia, tipetele- pt ca asa s-au educat si invatat oamenii. In acest context acest "bine" daca e si el "urlat" e adauga unei galagii deja existente.
De asta nu prind nici campaniile de donatii, teledoane etc, decat la o parte din populatie.
Si mai e ceva- inclusiv solidaritatea lipseste.
Ce face Valeriu Nicolae prinde doar la o mica parte din lume. Si nu lipseste promovarea, de ani buni se tot promoveaza, uneori extrem de agresiv. Si asta enerveaza. Duce la reactii contrare. Poate ar trebui sa schimbe strategia.
Acum, apropos de alt "bine": zilele acestea s-au pus in functiune in multe comunitati marginalizate multe retele de voluntariat pt ingrijirea persoanelor vulnerabile (varstnici singuri, dizabilitati, copii etc), parteneriate cu multe firme care doneaza(catering, mancare, medicamente, etc). Este o recrudescenta la nivel local, ce depaseste ce s-a realizat in 10 ani de promovare voluntariat si modele gen Valeriu Nicolae. Si nu mai apar toti acestia in presa, nici nu tin sa se promoveze, sa "urle" binele pe care il fac. Oamenii din localitati vad cine, ce face si apreciaza altfel ajutorul.
PS: si Becali isi "urla" binele pe care il face. Si e promovat agresiv de mass-media. Dar...
eu nu de smerenie vb
Roman_Cetatean [utilizator], Duminică, 12 aprilie 2020, 12:09
+1/3
ci de faptul ca nu ar trebui promovat agresiv/"urlat", pt ca s-ar ajunge, daca vreti sa fac o paralela cu tipul de "bine" promovat de sectanti sau de acei "profeti" americani, cu mult tam-tam. Isi creeaza o "bula" a lor si in rest genereaza dispret/respingere.

Ne-ar fi util si necesar acum cate un Valeriu Nicolae in fiecare oras/cartier/sat unde exista zone cu persoane sarace. Desi, eu zic ca mai degraba, ne-ar trebui un stat implicat, care sa puna asistenta sociala la treaba la modul serios si altfel decat sa faca hartii si situatii/raportari din birou...
Prevad ca dupa ce trece criza si atentia se va diminua pe sectorul Sanatate, vom avea (sper) atentia pe domeniul asistentei sociale. Pt ca altfel, dramele personale/familiale/de comunitate se vor multiplica, paralel cu infractionalitatea.
Asistenta sociala nu inseamna doar sa arunci niste bani la cei vulnerabili, inseamna sa ii ajuti sa depaseasca perioadele dificile, sa ii ajuti sa se (re)integreze, sa lucreze, sa obtina ei venituri samd.
inca 6 comentarii comenteaza