Ultimele noutăți despre reluarea Ligii 1 - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3517sâmbătă 30 mai 2020

Ultimele noutăți despre reluarea Ligii 1

de Red. Sport Joi, 21 mai 2020, 11:22
- a A+
Imagine
Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat, joi, că Liga I s-ar putea relua la 13-14 iunie, cu meciuri fără spectatori, şi că un anunţ în acest sens va fi făcut până la finalul acestei luni, informează News.ro.


Ce spune Ionuț Stroe:

"România are două, trei săptămâni în urma Germaniei, apropo de valul epidemiologic. Am luat un studiu-model existent în Germania, pentru că practic este singura ţară care în momentul acesta a repornit competiţiile sportive cu nişte reguli clar şi bine definite şi în momentul în care am stabilit acel regim de antrenament în cantonament închis, cu izolare şi cu testare, modelul german ne-a fost de folos.

Suntem, din punct de vedere al activităţii sportive, puţin înaintea altor state şi ne pregătim şi noi, cu toate protocoalele şi cu tot cadrul legal care ar trebui să descrie viitoarea competiţie.

În momentul de faţă, au posibilitatea echipele profesioniste şi toţi sportivii care doresc să se pregătească pentru eventuale competiţii, dar în faza a doua vom avansa şi cu aceste reguli care să permită desfăşurarea în cel mai sigur şi protejat mod a competiţiilor sportive (n.r. - dacă în 13-14 iunie se poate relua fotbalul).

Eu nu aş avansa date în momentul de faţă pentru că e oarecum riscant pentru o instituţie să facă acest lucru. Discuţiile despre fotbal au avut în vedere asigurarea pentru o lună a activităţii de pregătire ca să poată să înceapă campionatul, urmând ca din a doua jumătate a lunii iunie să putem permite şi competiţiile.

Competiţia va fi posibilă în România atunci când epidemia ne-o va permite, pentru că acest virus a închis sportul, nu guvernul sau vreo altă instituţie. Probabil că jumătatea lunii iunie va fi această dată, o vom anunţa până pe 1 iunie, ca să existe perspectivă, să existe un orizont de timp de pregătire şi de a pune la punct toate detaliile pentru a reporni competiţia într-un mod foarte sigur.

Reluarea competiţiilor este mult aşteptată şi de spactatori, bineînţeles, dar pentru faza de început va trebui să ne mulţumim din faţa televizoarelor. Riscul epidemiologic este foarte mare, luând în considerare şi acest lucru vă spun foarte clar, cel puţin în faza incipentă, ca să asigurăm această revenire la activitatea sportivă treptat, etapizat, o vom face fără spectatori", a declarat Ionuț Stroe, la Digi24.

Meciurile de fotbal în România au fost suspendate la 12 martie din cauza pandemiei de coronavirus. Din actualul sezon al Ligii I mai sunt de jucat opt etape în play-off şi 12 în play-out.

Cum arată clasamentul din play-off-ul Ligii 1 la fotbal:

1 CFR Cluj 30 puncte
2 FCSB 26
3 U Craiova 26
4 Astra Giurgiu 24
5 FC Botoșani 24
6 Gaz Metan Mediaș 23.


1659 de afisari


alta echivalare
aditza_1967 [utilizator], Joi, 21 mai 2020, 12:08
0/0
Germania are de 4x populatie Romaniei
si zilnic are in perioada asta de 4x mai multi infectati.
Daca ei au inceput, noi de ce nu putem?
Grea echivalarea asat simpa.
ce sa mai vorbim de avioanele Italiei din 3 Iunie
comenteaza
Cookie Settings