Franța anunță carantină reciprocă pentru călătorii din Marea Britanie - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0751joi 06 aug 2020

Franța anunță carantină reciprocă pentru călătorii din Marea Britanie

de S.J. Sâmbătă, 23 mai 2020, 0:10
- a A+
Imagine
Guvernul francez a anunțat că "regretă" decizia Marii Britanii de a introduce carantina obligatorie pentru toți călătorii care vor sosi în țară, informând că urmează să impună măsuri reciproce, relatează The Local .


"Am luat notă de decizia guvernului britanic și o regretăm", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului de Interne fracez pentru AFP, adăugând că "Franța este pregătită de îndată ce sistemul va intra în vigoare în partea franceză".

Ministrul de Interne britanic Priti Patel a anunțat vineri că Marea Britanie va introduce carantina obligatorie de 14 zile pentru călătorii veniți din afara țării, inclusiv pentru cetățenii britanici, începând cu 8 iunie.

Anterior, președintele francez Emmanuel Macron și premierul britanic Boris Johnson au afirmat într-o declarație comună că persoanele care călătoresc între Franța și Marea Britanie vor fi exceptate de la regulă însă anunțul făcut de ministrul de Interne britanic a listat drept excepții doar șoferii de camioane, personalul medical, muncitorii sezonieri și persoanele care călătoresc din Irlanda.

REFERINȚĂ:


1243 de afisariNiciun comentariu
comenteaza
Cookie Settings