Hidroxiclorochina, medicamentul luat de Trump în mod preventiv împotriva Covid-19, legată de un risc mai mare de deces la pacienții cu coronavirus - STUDIU - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3517sâmbătă 30 mai 2020

Hidroxiclorochina, medicamentul luat de Trump în mod preventiv împotriva Covid-19, legată de un risc mai mare de deces la pacienții cu coronavirus - STUDIU

de N.O. Sâmbătă, 23 mai 2020, 9:02
- a A+
Imagine
Hidroxiclorochina, medicamentul anti-malarie pe care preşedintele american Donald Trump spune că l-a luat şi i-a îndemnat şi pe alţii să îl folosească, ar presupune un risc crescut de deces pentru pacienţii de COVID-19 spitalizați, a arătat un studiu amplu publicat vineri, scrie Reuters.


Într-un studiu care a analizat mai mult de 96.000 de persoane spitalizate de pe urma COVID-19, boala respiratorie cauzată de noul coronavirus, cei trataţi cu hidroxiclorochină sau clorochină au prezentat un risc mai mare de deces şi probleme de ritm cardiac decât pacienţii cărora nu li s-au administrat aceste medicamente, potrivit Mediafax.

Studiul, publicat în revista medicală Lancet, nu a arătat niciun beneficiu pentru pacienţii cu coronavirus care iau medicamentele respective.


"Ce aveţi de pierdut?", a întrebat el.


Trump a declarat săptămâna aceasta că a luat hidroxiclorochină preventiv, în ciuda lipsei de dovezi ştiinţifice.

Autorii studiului Lancet au sugerat că hidroxiclorochina şi clorochina nu trebuie utilizate pentru a trata COVID-19 în afara studiilor clinice până când studiile nu confirmă siguranţa şi eficacitatea la astfel de pacienţi.

Studiul Lancet a analizat datele de la 671 de spitale în care la 14 888 de pacienţi li s-au administrat fie hidroxiclorochină, fie cloroquină, cu sau fără antibiotic, iar la 81.144 pacienţi nu li s-au administrat astfel de tratamente.

Ambele medicamente au arătat dovezi ale eficacităţii împotriva coronavirusului într-o analiză de laborator, dar testele pe pacienţi s-au dovedit neconcludente. Câteva studii mai mici din Europa şi China au stârnit interesul pentru utilizarea hidroxiclorochinei împotriva COVID-19, dar au fost criticate pentru lipsa de rigurozitate ştiinţifică.

Mai multe studii mai recente nu au arătat ca medicamentul ar fi unul eficient pentru tratarea COVID-19. Saptamana trecută, doua studii publicate in revista medicala BMJ au arătat ca pacienţilor cărora li s-a administrat hidroxiclorochină nu li s-a imbunatatit semnificativ starea faţă de cei care nu au fost trataţi cu acest medicament.

Hyiroxichlorochina este utilizată de zeci de ani pentru a trata lupusul şi artrita reumatoidă, precum şi malaria.

Pacienţii spitalizaţi tind să aibă o versiune mai severă a COVID-19. Unii susţinători ai acestor medicamente pentru tratarea COVID-19 susţin că este posibil să fie nevoie să fie administrate într-o etapă anterioară pentru a fi eficiente.


Citește și:5374 de afisari


.
zigzag [utilizator], Sâmbătă, 23 mai 2020, 11:03
+12/16
La noi se da Plaquenil cu rezultate foarte bune in fazele initiale ale bolii si cu monitorizare cardiaca sustinuta. II faci ECG pacientului in fiecare zi si depistezi daca are intervalul QT prelungit. In cazul in care apar modificari pe ECG se intrerupe imediat administrarea. Pacientii cu pneumonii usoare si moderate tratati cu Plaquenil au rezultate semnificativ mai bune decat cei tratati cu Kaletra, care se poare ca nu functioneaza. Remdesivir nu exista in Europa decat prin programul de utilizare compasionala, deci in cantitati foarte mici (Romania a primit aproximativ 300 de doze). Inca nu avem decese prin efecte adverse ale tratamentului cu Plaquenil. Daca nu ai terminat medicina si nu tratezi pacienti cu Covid19, daca nu stii sa citesti un studiu clinic si vezi doar titlul, eu zic sa iti vezi de treburile tale.
Ce este Trump?
Un cetatean neturmentat [utilizator], Sâmbătă, 23 mai 2020, 11:18
+6/26
Iubesc America si tot ce reprezinta ea, respect simbolul, forta, leadership-ul acestei tari in lume, admir foarte, foarte multi lideri americani.... dar... ce reprezinta Trump? Ce exemplu este el? De ce m-as uita la ce face el?
Mi se rupe inima pentru SUA. Sper sa treaca de episodul Trump cu cat mai putine urme si apoi sa redevina acea tara pe care eu si foarte multi altii o iubim.
inca 16 comentarii comenteaza
Cookie Settings