VIDEO Proteste în Spania față de măsurile de restricţie: Coloane de maşini şi motociclete străbat Madridul - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0751joi 06 aug 2020

VIDEO Proteste în Spania față de măsurile de restricţie: Coloane de maşini şi motociclete străbat Madridul

de RA Sâmbătă, 23 mai 2020, 16:05
- a A+
Imagine
Mii de maşini şi motociclete au strabătut sâmbătă capitala Spaniei, claxonand şi fluturând steagul Spaniei, în semn de protest împotriva măsurilor de restricţie menite să stopeze răspândirea coronavirusului. Protestul a fost organizat de VOX, partidul de extremă dreapta din Spania, potrivit Reuters .


Printre cerinţele protestatarilor se numără şi demisia premierului spaniol Pedro Sanchez şi a vicepremierului Pablo Iglesias, care potrivit organizatorilor protestului nu au gestionat corect situaţia de criză produsă de pandemie şi au dus ţara la blocaje economice.

Liderul Vox, Santiago Abascal, care conducea protestul de la Madrid, a ținut un discurs care a fost difuzat pe EsRadio pentru ca oamenii să-l poată asculta din mașini în marşul lor. El a spus că guvernul este "direct responsabil pentru cea mai proastă gestionare a acestei crize de pe întreaga planetă".

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, ar urma să raspundă protestatarilor în cursul zilei de sâmbătă într-o conferinţă.

Vox a ocupat al treilea loc în alegerile din Spania de anul trecut.

Proteste similare au avut loc şi în Sevilia şi Barcelona.

Spania este una dintre cele mai afectate ţări europene de COVD-19, cu peste 235.000 de îmbolnăviri şi peste 28.600 decese.

3794 de afisariAha
gnd [utilizator], Sâmbătă, 23 mai 2020, 16:57
+5/23
Toti cei care indraznesc sa emita opinii diferite sau sa puna sub semnul intrebarii orice decide stanga dominanta din Europa si America este catalogat ca "extrema dreapta"....
Oamenii au realizat ca masurile nu au fost pe masura pericolului ci exagerate. Gata, curba a fost aplatizata, acum hai sa ne intoarcem incet catre normal.
maii.
Cib Ara [anonim], Sâmbătă, 23 mai 2020, 17:08
-6/22
parca nu le-au murit destui..
comenteaza
Cookie Settings