VIDEO Coronavirus Belgia: În Anvers, un robot ia temperatura pacientului și verifică purtarea măștii - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2788joi 16 iul 2020

VIDEO Coronavirus Belgia: În Anvers, un robot ia temperatura pacientului și verifică purtarea măștii

de I.B. Sâmbătă, 30 mai 2020, 15:03
- a A+
Imagine
Când pacienții belgieni care se tem că ar fi fost infectați cu coronavirus merg la spitalul universitar din Anvers, prima față pe care o văd nu este cea a unei asistente cu mască, ci a unui robot cu o înfățișare vag umană, scrie AFP.


Dispozitivul, construit de compania belgiană Zorabots, salută noii veniți și citește datele despre pacient furnizate de un chestionar completat anterior de potențialul pacient.

Robotul îi ia temperatura și se asigură că poartă o mască corect înainte de a evalua probabilitatea și gravitatea infecției și de a-i orienta pe pacienți către partea corespunzătoare a clinicii.

Acesta nu este cu siguranță un diagnostic, dar este un pas util care reduce contactele echipei medicale cu pacienții potențial infectați înainte de internarea lor în spital.

"Dacă pacientul are o temperatură sau nu poartă masca corect, pe ecran apare următorul mesaj: "aveți o problemă, nu puteți intra în spital direct", explică medicul Michael Vanmechelen.

"Trebuie să fii apoi examinat. Robotul nu funcționează niciodată singur, acționează întotdeauna în sprijinul unui angajat al spitalului care lucrează acolo", adaugă el.

În această perioadă de revenire treptată la normal, după carantina populației care a durat mai mult de două luni în Belgia, "va exista o multitudine de oameni care vor trebui să fie testați", a declarat Fabrice Goffin, unul dintre co-directorii Zorabots.

"Avantajul acestui robot este că poate verifica nu numai temperatura pacientului, ci și dacă poartă o mască", adaugă el.
1762 de afisariLa Casa Poporului Trebuie la fiecare poarta
un domn [utilizator], Sâmbătă, 30 mai 2020, 15:07
+5/7
De acces in cladire, sa fie botezati LCK1, LCK2, etc, si sa ii amendeze pe netrebnicii care nu respecta regulile Anti Covid
Iar daca nu o porti
Futurist Irefutabil [utilizator], Sâmbătă, 30 mai 2020, 16:11
+4/4
Robotul cheama doi angajati romani ca sa iti dea amenda.
inca 1 comentariu comenteaza
Cookie Settings