Bob Dylan a stabilit un nou record în topul muzical din Marea Britanie - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0623vineri 18 iun 2021

Bob Dylan a stabilit un nou record în topul muzical din Marea Britanie

de V.M. Duminică, 28 iunie 2020, 18:55
- a A+
Imagine
Bob Dylan a rescris istoria topului muzical din Marea Britanie, devenind cel mai vârstnic cântăreţ care a ajuns pe primul loc în acest clasament cu un album ce conţine piese originale, a anunţat BBC.com, citat de Agerpres .


Cel de-al 39-lea album de studio al cantautorului american, intitulat "Rough And Rowdy Ways", a debutat în topul britanic pe primul loc cu vânzări de 34.000 de unităţi, din care 29.000 au reprezentat vânzări de CD-uri.

În vârstă de 79 de ani, Bob Dylan l-a depăşit astfel pe Paul Simon, care avea 74 de ani atunci când albumul său "Stranger To Stranger" a urcat pe primul loc în topul britanic, în 2016.

Cel mai vârstnic artist, indiferent de specificul materialului discografic lansat, care a ajuns pe primul loc în topul britanic este regretata Vera Lynn.

Vera Lynn avea 92 de ani când a urcat pe prima poziţie a acestui clasament în 2009 cu compilaţia sa "We'll Meet Again". Albumul ei aniversar "Vera Lynn 100", lansat în 2017, când venerabila artistă a împlinit vârsta de 100 de ani, a reintrat în această săptămână între primele 20 de poziţii ale topului britanic, după moartea cântăreţei, care a decedat pe 18 iunie.


Acest material discografic a fost primit cu recenzii elogioase de criticii de specialitate, revista Rolling Stone numindu-l "unul dintre cele mai nepieritoare albume ale sale din toate timpurile", iar cotidianul The Guardian l-a descris ca pe "un testament al măreţiei sale eterne".

Noul record stabilit de Bob Dylan intervine la 56 de ani după ce artistul american a ocupat pentru prima dată locul întâi în topul britanic, performanţă reuşită cu cel de-al doilea album de studio al său, intitulat "The Freewheelin' Bob Dylan".


1959 de afisari:-)
Godzillagrrr [utilizator], Luni, 29 iunie 2020, 1:43
+1/1
Thank you, Mr Bob Dylan. ��
comenteaza