Orban spune că a pornit demersurile diplomatice pentru ca românii să nu mai piardă mult timp la intrare în Grecia - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1020vineri 14 aug 2020

Orban spune că a pornit demersurile diplomatice pentru ca românii să nu mai piardă mult timp la intrare în Grecia

de V.M. Joi, 2 iulie 2020, 22:08
- a A+
Imagine
Premierul Ludovic Orban a declarat joi seară, la B1 TV, că a pornit demersurile diplomatice pentru ca românii să nu mai piardă foarte mult timp cu formalităţile pe care trebuie să le îndeplinească la intrarea în Grecia.


"Nu suntem numai noi trataţi aşa (ţinuţi mai multe ore la graniţă la intrarea în Grecia - n.r.), sunt trataţi aproape toţi cei care intră în Grecia. Se duc în concediu, sunt supuşi unui triaj, să nu îi zicem epidemiologic, supuşi unui tiraj, adică li se ia temperatura... şi se creează efectiv blocaje. Evident că deja am pornit demersurile diplomatice şi încercăm să găsim o soluţie, astfel încât să nu mai existe aceste blocaje şi să nu mai piardă românii atâta timp în formalităţile pe care trebuie să le înregistreze la graniţă", a spus Orban la postul B1, potrivit Agerpres.

"Eu chiar am participat la o cvadrilaterală cu premierul Greciei, cu premierul bulgar şi cu preşedintele Serbiei, în care ei ne invitau pe noi să ridicăm măsura izolării. Noi am ridicat măsura izolării după un criteriu pe care l-am stabilit, criteriul acesta va fi modificat, astăzi am decis să ne luăm după decizia Comisiei Europene în evaluarea celorlalte ţări. Care sunt sub noi nu sunt sub restricţie, care sunt peste noi ca nivel de infecţie sunt sub restricţie", a continuat șeful Guvernului.

El a adăugat că grecii au introdus acum nişte formalităţi "cu care pur şi simplu o să alunge turiştii".


Ludovic Orban : Am făcut un sondaj, 83% dintre români vor să își petreacă concediul în România

"Eu le spun românilor, decât să fie puşi în situaţia asta, de a pierde ore întregi în proceduri, să stea la coadă, e mai bine să îşi petreacă concediul în România. (...) Am făcut sondaj şi pentru prima oară există un procent foarte mare de români, 83%, care vor să îşi petreacă concediul în România, sau cel puţin aşa declară în sondaj. Îndemnul meu este: mergeţi în vacanţă şi anul ăsta şi anul viitor în România. Sunt atâtea locuri superbe din România care merită să fie văzute", a afirmat premierul Ludovic Orban.


Citește și:2349 de afisarise poate simplifica
Trabucodonosor [utilizator], Joi, 2 iulie 2020, 23:47
+4/8
Să aibă asupra lor o declarație gata completată cu temperatura, doar s-o înmâneze prin geam.
io zic ca chiar mai mult
nash pandelica [utilizator], Vineri, 3 iulie 2020, 9:52
+3/3
de 83%.
un' e mai bine ca in romania ?!
romania educata, romania normala...
inca 8 comentarii comenteaza
Cookie Settings