Repusă în funcția de șefă a Oficiului de Cadastru Iaşi, după ce tocmai a fost condamnată definitiv pentru abuz în serviciu - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0751joi 06 aug 2020

Repusă în funcția de șefă a Oficiului de Cadastru Iaşi, după ce tocmai a fost condamnată definitiv pentru abuz în serviciu

de V.M. Miercuri, 15 iulie 2020, 19:27
- a A+
Imagine
Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară a repus-o în funcţia de director al Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Iaşi pe Narciza Nedelcu, informează Ziarul de Iași . Aceasta a fost condamnată definitiv, în urmă cu două săptămâni, la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, pentru fapte săvârşite cât timp a fost şefă la OCPI Iaşi. Ea ar fi plătit unor firme de cadastru planuri de parcelare care nu fuseseră realizate.


În data de 2 iulie, Curtea de Apel Iași a anunțat sentințele definitive în dosarul de la Cadastru. Potrivit Ziarul de Iași , instanța a decis să o condamne pe fosta șefă a Oficiului de Cadastru la 3 ani de închisoare cu suspendare, ea fiind găsită vinovată pentru abuz în serviciu. În primă instanță, Nedelcu fusese achitată.


"În baza art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedură penală, admite apelurile formulate de PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE - DIRECTIA NATIONALĂ ANTICORUPTIE–SERVICIUL TERITORIAL IASI si inculpatii STOLNICEANU CRISTIAN, S.C. AGENTIA DE CADASTRU SI TOPOGRAFIE S.R.L., MĂNUTĂ AURELIAN – ANTONIUS, ALEXANDRU OVIDIU, S.C. TOPO EURO CAD S.R.L., S.C. GAUSS S.R.L. SI LIPSA STEFAN, împotriva sentintei penale nr. 245/05.03.2019, pronuntată de Tribunalul Iasi în dosarul nr. 4264/99/2015, pe care o desfiintează în parte, în latură penală.

Rejudecând cauza, în limitele desfiintării: A. Înlătură dispozitia primei instante de achitare a inculpatei NEDELCU NARCIZA pentru săvârsirea infractiunii de abuz în serviciu prev. de art. 13 ind. 2 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 248 Cod penal 1969 cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal 1969 si art.5 Cod penal. Condamnă pe inculpata NEDELCU NARCIZA – (…), pentru săvârsirea infractiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, prev. de art. 13 ind. 2 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 248 Cod penal 1969 cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal 1968 si art.5 Cod penal la o pedeapsă de 3 (trei) ani închisoare.

În temeiul art. 12 din Legea nr. 187/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, aplică inculpatei pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 alin 1 lit. a, teza a II-a si lit. b din Codul penal din 1968, pe durata si în conditiile prevăzute de art. 71 din Codul penal din 1968.

În baza art. 86 ind. 1 Cod penal din 1968, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 5 (cinci) ani, calculat conform art. 86 ind. 2 Cod penal din 1968.

În temeiul art. 86 ind.3 alin. 1 Cod penal din 1968, stabileste ca, pe durata termenului de încercare, inculpata să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: 1. să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de Probatiune Iasi, conform programului ce urmează a-i fi întocmit de către această din urmă institutie; 2. să anunte, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, resedintă sau locuintă si orice deplasare care depăseste 8 zile, precum si întoarcerea; 3. să comunice si să justifice schimbarea locului de muncă; 4. să comunice informatii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existentă.

Atrage atentia inculpatei asupra dispozitiilor art. 86 ind. 4 alin. 1 Cod penal din 1968 privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere si executarea pedepsei în întregime în cazul săvârsirii altei infractiuni în cadrul termenului de încercare stabilit de instantă, precum si asupra dispozitiilor art. 86 ind. 4, alin. 2 Cod penal din 1968 privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere si executarea pedepsei în întregime în cazul neîndeplinirii cu rea credintă a măsurilor de supraveghere prevăzute de lege. Potrivit art. 71 alin 5 Cod penal, suspendă executarea pedepsei accesorii aplicată inculpatei pe durata suspendării sub supraveghere a executării pedepsei principale" , se precizează în minuta deciziei Curții de Apel Iași din 2 iulie 2020.5520 de afisari.
g01an [utilizator], Miercuri, 15 iulie 2020, 19:42
+23/23
si intrebau unii la ce ajuta "fara penali in functii publice" ca oricum masura nu se poate aplica nedeterminat. pai uite, fix genul acesta de persoane nu ar mai fi putut fi numite in astfel de pozitii pana nu-si executa sentinta si durata masurilor restrictive ulterioare - o diferenta imensa fata de situatia actuala. cativa ani, astfel de indivizi nu mai pupa bani publici, orice pauza a astora ne-ar ajuta sa ne revenim mai repede. nu-mi trebuie sistem de judecata in care sentintele sunt arbitrare si pedepsele nedeterminate, dar trebuie unul in care sentintele sa conteze, chiar si cele cu suspendare.
Complicat
imi_pasa_de_romania [utilizator], Miercuri, 15 iulie 2020, 19:51
+21/21
Stau si ma intreb ce raspund parintii care absenteaza sau voteaza PSD copiilor lor cand ii intreaba ce sens are sa fii onest si sa inveti cand poti fi agramat si sa conduci tara. S-a ajuns in punctul in care iei amenda ca ai chemat politia si ei nu vor sa-si faca treaba, cand ticalosii fie scapa de puscarie, fie sunt recompensati si incurajati sa faca ticalosii in continuare.
inca 9 comentarii comenteaza
Cookie Settings