AUDIO Doi comedianţi ruşi i-au făcut o farsă telefonică preşedintelui reales al Poloniei - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1020vineri 14 aug 2020

AUDIO Doi comedianţi ruşi i-au făcut o farsă telefonică preşedintelui reales al Poloniei

de V.M. Miercuri, 15 iulie 2020, 23:03
- a A+
Imagine
La scurt timp după realegerea sa ca preşedinte al Poloniei, Andrzej Duda a fost nevoit să facă faţă unei farse telefonice în care l-au atras doi cunoscuţi comedianţi ruşi, a relatat miercuri agenţia PAP, potrivit Agerpres .

Comedianţii Vovan şi Lexus i-au telefonat lui Duda pretinzând că la capătul firului se află secretarul general al ONU, Antonio Guterres, care îl sună pentru a-l felicita în urma succesului electoral.

"Mi-am dat seama în timpul conversaţiei că ceva nu este în regulă", a scris ulterior Duda pe Twitter.În această discuţie pretinsul secretar general al ONU a încercat să-l momească pe preşedintele polonez să facă declaraţii controversate.

Astfel, comedianţii au susţinut că fostul preşedinte al Consiliului European şi fost prim-ministru liberal polonez Donald Tusk - un adversar al conservatorilor lui Duda - este îngrijorat de discriminarea comunităţii LGBT în Polonia şi au speculat că Tusk ar fi homosexual.

"(Lui Tusk) nu îi place de mine", a replicat Andrzej Duda râzând. În campania electorală preşedintele reales a exprimat poziţii clare împotriva homosexualităţii.

Încercând o nouă provocare, comedianţii ruşi l-au întrebat pe preşedintele polonez dacă ţara sa revendică teritorii care i-au aparţinut în trecut şi acum fac parte din Ucraina, ceea ce Duda a negat categoric.

Un purtător de cuvânt al preşedinţiei poloneze a confirmat această farsă, în timp ce opoziţia poloneză a cerut deschiderea unei anchete pentru a elucida cum au reuşit cei doi comedianţi ruşi să stabilească o legătură telefonică cu preşedintele Duda.
Duoul Vovan şi Lexus a mai întins astfel de capcane şi altor personalităţi, printre care s-au numărat prinţul Harry al Marii Britanii şi premierul britanic Boris Johnson pe vremea când acesta era ministru de externe.

Cei doi comedianţi ruşi, pe numele lor reale Vladimir Kuzneţov şi Alexei Stoliarov, susţin că sunt independenţi, dar criticii lor cred că obţin numerele de telefon ale diferiţilor oficiali străini cu ajutorul postului pro-guvernamental rus NTW, aşadar ar putea avea legături cu Kremlinul.


Citește și:Conducerea Republicii Moldova, umilita de rusi: Presedintele Timofti a fost tras pe sfoara de un farseur care s-a dat drept Saakasvili
6262 de afisariTrist
dandra [utilizator], Miercuri, 15 iulie 2020, 23:46
+14/20
se pare ca rusia are aceeasi idiioti pe care ii are romania la radio zu dimineata.

sa se ia de mana cu iosefina pascal.

adevarata influencer care a primit bani pentru aceste meetinguri, ca mie, soror, nu mi-a dat nimic, nemernicul!
Cand primesti un telefon de la cineva
Futurist Irefutabil [utilizator], Joi, 16 iulie 2020, 0:05
+9/9
Si care iti cere sa vorbesti lucruri sau sa dai detalii, cel mai bine este sa identifici persoana. De exemplu, daca cineva te suna si iti spune ca e o cunostinta veche (careia nu ii tii minte vocea), il/o poti intreba detalii ale unei discutii avuta cu persoana cu ani in urma, detalii pe care numai voi doi le stiti. Acestea pot fi trivialitati, de genul daca a avut loc dimineata sau seara (cand stii ca discutia a fost la pranz).

Acesta e un sfat pe care il dau oricui care nu e sigur de interlocutor. Presedintele Poloniei putea sa ii puna o bombita sa il intrebe de discursul sau (al lui Antonio Guterres) avut in plenul ONU in 15 februarie. Sa vedem ce ar fi raspuns falsul Antonio Guterres.

Ce au facut cei doi este o farsa insa este varianta verbala (telefonica) a unui hacker care aplica social engineering prin emailuri, incercand sa obtina informatii. Cel mai bun lucru este sa nu oferiti informatii inainte de a stabili autenticitatea interlocutorului.
inca 5 comentarii comenteaza
Cookie Settings