VIDEO Aproape 3.000 de tone de alge, adunate de pe plaje în prima jumătate a lunii iulie - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0836vineri 14 aug 2020

VIDEO Aproape 3.000 de tone de alge, adunate de pe plaje în prima jumătate a lunii iulie

de G.S. Joi, 16 iulie 2020, 10:03
- a A+
Imagine
Aproape 3.000 de tone de alge au fost adunate de pe plajele litoralului românesc cu ajutorul utilajelor și a mijloacelor de transport ale Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) în prima jumătate a lunii iulie, transmite Mediafax,


Potrivit ABADL, în prima parte a intervalului 29 iunie-15 iulie nu au fost semnalate fenomene de înflorire algală importante pe plajele din stațiunile Năvodari – Mamaia – Constanța, dar au fost semnalate alge pe mal și în apă în zona Eforie Sud - Costinești. În zona de sud a litoralului fenomenul de înflorire s-a manifestat aproape în toate stațiunile (Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia și Vama Veche).

Reprezentanții Administrației Bazinale susțin că, începând cu data de 8 iulie, fenomenul de înflorire algală s-a amplificat, cantități mari de alge fiind prezente în apă și la linia țărmului în special în stațiunea Mamaia și în zona de sud a litoralului.

"Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a desfășurat activități zilnice, pe timpul nopții, de igienizare a zonelor necontractate și a liniei țărmului cu echipe de muncitori, utilaje și mijloace de transport, fiind evacuată cantitatea de aproximativ de 3.000 tone de alge", a transmis ABADL pe pagina de Facebook.
608 afisariAdunate?
pehash [utilizator], Joi, 16 iulie 2020, 11:04
+2/2
Sunt curios ce or fi facut cu ele. 3000 de tone de alge sunt probabil doar 300 de tone de alge si restul nisip. Uscate, sunt 30-60 tone de alge. Procesate corect, sunt excelente ca ingrasamant natural..
comenteaza
Cookie Settings