Fostul ministru PSD Florian Bodog a rămas fără dreptul de a mai conduce doctorate - decizie a instanței - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0751joi 06 aug 2020

Fostul ministru PSD Florian Bodog a rămas fără dreptul de a mai conduce doctorate - decizie a instanței

de Redactia Joi, 16 iulie 2020, 10:23
- a A+
Imagine
Senatorul PSD Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, a rămas fără titlul de profesor abilitat şi dreptul de a conduce doctorate, pe motiv că nu a îndeplinit criteriile minime pentru această avansare profesională, scrie ebihoreanul.ro . Decizia a fost luată de instanța supremă.


Florian Bodog este prodecan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, definitiv, să îi retragă lui Bodog titlul de profesor abilitat şi dreptul de a conduce doctorate, pe motiv că nu a îndeplinit criteriile minime pentru această avansare profesională.

În 2016, Bihoreanul a dezvăluit că Bodog a obţinut fraudulos titlul de profesor şi de conducător de doctorate, pentru că nu a respectat condiţia impusă de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) de a fi semnat ca autor principal cel puţin 6 articole ştiinţifice publicate în reviste cotate ISI. Acest criteriu este obligatoriu atât pentru cei care aspiră la titlul de profesor, cât şi pentru cei care vor să obţină certificatul de abilitare, adică dreptul de a coordona doctorate.

Bodog a obţinut ambele titluri în 2013, la Universitatea din Oradea. Întâi, a participat la un concurs de profesor universitar la FMF, prezentând o listă de 12 articole ISI şi creând aparenţa că are de două ori mai multe lucrări decât cere legea. În realitate, însă, era autor principal – notat ca ultim autor în rândul semnatarilor – doar la 3 dintre acestea. În plus, unul dintre cele 3 nici măcar nu era publicat, ci doar în curs de publicare, insuficient pentru îndeplinirea obligaţiilor legale.

Pe lângă lipsa articolelor semnate ca autor principal, Bihoreanul a arătat că lista lui Bodog avea o tematică diversă, cu totul neobişnuită pentru un chirurg estetician, cum este el, cuprinzând articole despre ulcer varicos, tumorile persoanelor supraponderale, dar şi sisteme computerizate!


1782 de afisarisi iar intreb:
zigot [utilizator], Joi, 16 iulie 2020, 11:24
+7/7
banii luati necuvenit in tot acest timp, vor fi confiscati
sau dl prodecan, exemplu de moralitate pentru studentii
sai, ii va dona, de buna voie, in cel mai scurt timp.
in oricare din situatii, sunt sigur ca studentii din aceasta
facultate vor primi o lectie suplimentara de cum sa se
comporte sau nu in cariera lor.
ciocu" mic dottore !
acasa1284285656193 [utilizator], Joi, 16 iulie 2020, 12:02
+4/6
Poate acum nu va mai fi asa de volubil acest politruc trancanitor !!
inca 1 comentariu comenteaza
Cookie Settings