Lider PNL: Decizia DIICOT în dosarul 10 august trebuie luată ca atare și respectată. Există o prerogativă disciplinară ce poate fi folosită de MAI - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0751joi 06 aug 2020

Lider PNL: Decizia DIICOT în dosarul 10 august trebuie luată ca atare și respectată. Există o prerogativă disciplinară ce poate fi folosită de MAI

de D.D. Joi, 16 iulie 2020, 10:37
- a A+
Imagine
​Liberalul Ovidiu Raeţchi, vicepreşedinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor, afirmă că decizia DIICOT în dosarul 10 august trebuie luată ca atare şi respectată, aceasta putând fi verificată doar în cadrul unui control ierarhic deja anunţat.


"Ca orice hotărâre a procurorilor sau a judecătorilor, decizia DIICOT în dosarul 10 august trebuie luată ca atare şi respectată, aceasta putând fi verificată doar în cadrul unui control ierarhic deja anunţat. Sute de protestatari nevinovaţi din societatea civilă -, dar şi membri ai PNL sau ai Opoziţiei anti-Dragnea - au fost răniţi şi gazaţi atunci, deci nemulţumirea socială este împărtăşită sincer de fiecare liberal", scrie Raeţchi pe Facebook.

El subliniază că "există, însă, o prerogativă disciplinară ce poate fi folosită de Ministerul de Interne".

"În contextul de azi, devine esenţial să aflăm rezultatele anchetei interne pentru identificarea şi sancţionarea - măcar pe linie disciplinară! - a celor care se fac responsabili de abuzurile comise împotriva protestatarilor paşnici. În plus, pe o serie de capitole relevante cercetarea penală continuă - şi am încredere că procurorii vor face dreptate. Fără sancţiuni şi îmbunătăţiri legislative, 10 august va fi un precedent periculos pentru funcţionarea în limite constituţionale a instituţiilor de forţă şi, implicit, pentru democraţia din România", arată liberalul.

Ovidiu Raeţchi susţine că "lucrurile nu vor rămâne aşa în privinţa represiunii coordonate de PSD".

"Lucrurile se vor schimba şi în privinţa modului în care Jandarmeria gestionează adunările publice, pentru că proiectul de lege menit să lărgească dreptul de protest este finalizat, semnat şi intră deja pe circuitul legislativ. Lucrurile nu vor rămâne aşa!", mai scrie liberalul.


7177 de afisarinu trebuie neaparat SA FACA ceva
Mistrelutz [utilizator], Joi, 16 iulie 2020, 11:36
+11/11
dar ar putea sa se abtina de la astfel de declaratii,in special dupa ce au fost foarte guralivi si razboinici dupa evenimentele din 10 august. Dupa ce erau foarte siguri ca jandarmeria a gresit si au cerut demisii si pedepse penale luni de zile dupa 10 august ,sa vii acum cu astfel de declaratii..e chiar rusinos, ne arata multa ipocrizie si falsitate
E clar
Luk [utilizator], Joi, 16 iulie 2020, 11:50
+10/12
In loc sa ceara ministrului PNL sa ia o pozitie publica in legatura cu dosarul, Raetchi lanseaza un balon de incarcare: daca e primit bine, apare si Orban cu acelasi narativ, daca e primit prost, vine PNL si ne spune ca-i parerea personala a lui Raetchi.

USL s-a reunit si vad ca-i merge bine inca.
Ne intalnim la vot.
inca 5 comentarii comenteaza
Cookie Settings