Prima reacție a lui Orban după decizia CCR privind dublarea alocațiilor pentru copii: Nu există resursele financiare, dar vom căuta o soluție - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0836vineri 14 aug 2020

Prima reacție a lui Orban după decizia CCR privind dublarea alocațiilor pentru copii: Nu există resursele financiare, dar vom căuta o soluție

de I.H. Joi, 16 iulie 2020, 14:13
- a A+
Imagine
Premierul Ludovic Orban spune că nu există resursele financiare pentru dublarea alocaţiilor copiilor, dar va fi căutată o soluţie pentru ca alocaţiile să crească în acest an. Este prima reacție a lui Orban după ce Curtea Constituțională a respins miercuri contestația Guvernului și a dat undă verde dublării alocațiilor pentru copii, așa cum prevede legea votată de PSD.


"Vom găsi o soluţie împeună cu Ministerul Muncii, cu Ministerul Finanţelor. Analizăm variantele pe care le avem la dispoziţie şi vom adopta o variantă care să ducă la creşterea alocaţiilor, dar, sigur, nu la dublarea imediată, pentru că nu există resursele financiare necesare pentru a dubla acum alocaţiile", a declarat Ludovic Orban, joi, răspunzând unei întrebări a unei jurnalist.

Sesizarea Guvernului Orban privind dublarea alocațiilor pentru copii a fost respinsă miercuri de Curtea Constituțională. Astfel, CCR a decis că este constituțională legea prin care era respinsă Ordonanța Guvernului prin care dublarea alocațiilor era amânată până la 1 august. Premierul Ludovic Orban a susținut în mai multe rânduri că nu este posibilă dublarea alocațiilor, efortul financiar fiind de 7 miliarde de lei.

În decembrie 2018, Camera Deputaților a adoptat propunerea legislativă a PSD de dublare a alocațiilor pentru copii de la 150 la 300 de lei pe lună.

În 14 ianuarie, președintele Klaus Iohannis a promulgat această lege, carae urma astfel să intre în vigoare. Guvernul Orban însă a emis o Ordonanță de Urgență pentru amânarea termenului de majorare a alocațiilor până la 1 august.

În 3 iunie, Camera Deputaților a respins Ordonanţa Guvernului Orban care amâna aplicarea dublării alocaţiilor copiilor până la 1 august. Ulterior, Guvernul a atacat la CCR această lege de respingere a amânării măsurii de dublare a alocațiilor.

“Decizia pe care am luat-o este să atacăm la Curtea Constituţională, pentru că este un proiect în care nu sunt prevăzute sursele de finanţare, cum sunt multe alte proiecte care au fost adoptate de Parlament fără punctul de vedere al Guvernului şi fără o încercare de colaborare şi deja am câştigat la Curtea Constituţională câteva sesizări împotriva unor proiecte de lege adoptate la Parlament pentru că ele nu au prevăzut sursa de finanţare şi nu au practic posibilitatea efectivă de punere în practică", argumenta Ludovic Orban decizia de a ataca legea la CCR.

Orban susținea, în 22 iunie, că Guvernul dorește să crească alocațiile, dar că acest lucru va fi posibil doar progresiv. "În baza raportului semestrial privind starea economiei, vom stabili cu cât vom putea crește alocațiile. Ne dorim creșterea. Vom stabili un grafic de creștere progresivă, astfel încât, să reușim creșterea cum a fost votată în Parlament, dar nu din primul moment", a mai spus Orban. El afirma că dublarea alocațiilor implică un efort financiar de 7 miliarde de lei.

Legea adoptată de Parlament stabilește majorarea alocațiilor pentru copii astfel:
  • 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani
  • 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap
  • 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap.3033 de afisariBa există.
Tayen [utilizator], Joi, 16 iulie 2020, 14:26
+11/19
Iei de la pensionarii speciali, de la voucherele de vacanță, faci reduceri de 50% cu salariile bugetarilor, interzici pensionarea la 40-45 de ani și.... UITE BANII!
sunt bani! numai sa se vrea!
wweesstt [utilizator], Joi, 16 iulie 2020, 14:27
+10/18
daca nu sunt bani?! Foarte simplu! Sa se ia de la pensiile speciale, dar toate, absolut toate pensiile speciale si se dau banii la alocatii si mai si raman bani! pensiile speciale sunt peste 10 miliarde si alocatiile sunt pana in 7 miliarde, diferenta de 3 o dam la infrastructura! Foarte simplu, normal si moral! Asa ar trebui facut demult! asa trebuie sa faca un guvern responsabil! daca nu vor sa taie TOATE pensiile speciale(conform proiectului depus de pnl impreuna cu psd si amanat de ccr, NU VOR sa se atinga de toate!) sau poate nu stiu sau poate nu pot atunci trebuie sa plece! Faptul ca psd(partidul care a facut cel mai mult rau romaniei) nu a vrut sa taie pensiile speciale si le marit, nu inseamna ca pnl trebuie sa faca la fel ca fratii lor USListi! pnl, sunteti altefel sau "aceeasi mizerie"?
inca 14 comentarii comenteaza
Cookie Settings