Covid-19: Vaccinul dezvoltat de Oxford ar oferi o dublă protecție (surse) - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0836vineri 14 aug 2020

Covid-19: Vaccinul dezvoltat de Oxford ar oferi o dublă protecție (surse)

de R.M. Joi, 16 iulie 2020, 14:43
- a A+
Imagine
Studiile în curs derulate de Universitatea Oxford pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva Covid-19 indică faptul că acesta oferă nivelul dublu de protecție dorit de cercetători, scrie joi presa britanică, preluată de AFP.


Contactată de AFP, Universitatea Oxford a comentat doar că o parte a rezultatelor privind securitatea vaccinului urmează să fie publicate luni re revista medicală The Lancet.

Potrivit Daily Telegraph, prima fază a testelor clinice pe oameni a evidențiat că vaccinul generează un răspuns imunitar împotriva virusului, cu anticorpi și limfocite T, "celulele ucigașe" de infecții.

"Este o combinație a celor două care va proteja oamenii, sperăm", a adăugat o sursă citată de Daily Telegraph, înainte de a adăuga: "este un moment important dar mai este încă un drum lung de făcut".

Aceste rezultate calificate drept "extrem de promițătoare" de o sursă de nivel înalt, care a preferat anonimatul, nu permit deocamdată cunoașterea duratei de protecție oferite de vaccin.

Acest proiect, derulat în colaborare cu AstraZeneca, este considerat unul dintre cele mai promițătoare din multitudinea de proiecte similare derulate în prezent în lume.

Universitatea Oxford, al cărei proiect este finanțat și de guvernul britanic, a încheiat un parteneriat cu laboratorul farmaceutic pentru producerea și distribuția în întreaga lume a vaccinului în curs de dezvoltare, pentru a putea fi disponibil rapid și masiv în caz de succes.

Vaccinul dezvoltat de cercetătorii de la Oxford este bazat pe un adenovirus modificat care afectează în mod obișnuit cimpanzeii. El permite, potrivit universității, să "genereze un răspuns imunitar puternic cu o singură doză și nu este vorba de un virus care se reproduce".

Testele sunt efectuate în prezent pe 4.000 de voluntari în Regatul Unit, la care urmează să se alăture alte 10.000 de persoane. Alte teste au început în Brazilia, pe 5.000 de persoane.

Cercetătorii speră să fie siguri de eficiența vaccinului în toamnă.


10496 de afisariVaccinul
jcjc [utilizator], Joi, 16 iulie 2020, 16:16
+3/9
Vaccinul ăsta e făcut cu bani de la statul englez, cel american și fundația lui Bill Gates, nene.
Pentru ca ideea prajiturii enorm de uriase e falsa
Eu the first [utilizator], Vineri, 17 iulie 2020, 1:05
+2/8
Anume, sa dezvolti un vaccin e cel putin la fel de scump ca producerea unui medicament. Sa-l pui pe piata tot asa, potential chiar mai scump. Da' daca de paracetamol vinzi un cateva flacoane in fiecare an oricui are grija sa raceasca frecvent, vaccin vinzi cel mult o singura doza la cativa ani fiecarui om. Asa ca dupa ce-ai avut cheltuieli de dezvoltare si de productie cel putin comparabile cu un medicament, de vandut vinzi de sute de ori mai putin. Asa ca prajitura aia nu-i nici pe departe atat de mare cat pare.

Criza asta, chiar daca face sa creasca actiunile companiilor farmaceutice la bursa, pe moment, in fapt afecteaza negativ si industria farmaceutica. Oamenii care se protejeaza de COVID-19 sunt mai feriti si de alte boli. Ca sa evite aglomerarile din spitale, procedurile care nu-s critice/urgente se amana. Consecinta e ca lumea se imbolnaveste mai putin, se fac tratamente mai putine, si companiile farmaceutice vand mai putin din toate cate se vindeau inainte de epidemie, si vand mai mult strict materialele si medicamentele necesare pentru COVID-19. Ce se foloseste pentru COVID-19 nu acopera tot ce se vindea pe banda rulanta inainte.
inca 6 comentarii comenteaza
Cookie Settings