Ungaria trebuie să le permită cetăţenilor străini să-şi schimbe genul - decizie CEDO - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0836vineri 14 aug 2020

Ungaria trebuie să le permită cetăţenilor străini să-şi schimbe genul - decizie CEDO

de Redactia Joi, 16 iulie 2020, 15:34
- a A+
Imagine
Ungaria a încălcat drepturile unui bărbat transgender iranian prin faptul că a refuzat schimbarea numelui şi genului înregistrate oficial, a decis joi Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), scrie Agerpres, citând dpa.


CEDO a notat că bărbatul respectiv fusese născut femeie în Iran în anul 1987, dar a afirmat că s-a identificat drept bărbat de la o vârstă timpurie. El a primit azil în Ungaria în anul 2015 întrucât a fost persecutat în Iran din cauza identităţii sale de gen.

Totuşi, atunci când a solicitat în anul următor schimbarea numelui şi genului oficiale, autorităţile i-au comunicat că nu există nicio procedură pentru a face acest lucru în cazul refugiaţilor. În iunie 2018, Curtea Constituţională a Ungariei a confirmat că nu există niciun temei juridic pentru recunoaşterea schimbării numelui sau a genului pentru cetăţenii străini rezidenţi legal.

Situaţia a fost neconstituţională şi în aceste condiţii s-a solicitat parlamentului să găsească o soluţie până la finalul lui 2018, dar, potrivit CEDO, aleşii ungari nu au dat curs până acum acestei cereri.

CEDO a explicat că, prin faptul că nu i-a oferit bărbatului acces la procedura juridică de recunoaştere a genului, Ungaria a încălcat fără niciun motiv dreptul lui la respectarea vieţii private.

Conform hotărârii CEDO, autorităţile ungare vor trebui să-i plătească bărbatului daune în valoare de 6.500 de euro. Decizia nu poate fi contestată în apel.994 de afisaribezna mintii
G.Danila [utilizator], Joi, 16 iulie 2020, 15:46
+11/15
A innebunit CEDO?

"CEDO a explicat că, prin faptul că nu i-a oferit bărbatului acces la procedura juridică de recunoaştere a genului, Ungaria a încălcat fără niciun motiv dreptul lui la respectarea vieţii private."

Daca citim mai atent, observam ca e vorba de o femeie...
Chiar daca se crede barbat, tot femeie este...
Statul ar putea doar sa-i ofere consiliere psihologica si asistenta medicala de specialitate - psihiatrie.
Si cand te gandesti ca au si primit-o si i-au oferit azil politic...
valeu... statul de "drept" este atacat
Nevermind [utilizator], Joi, 16 iulie 2020, 15:41
+8/18
Parca vad ca iar vor sa taie fondurile ungurilor pentru ca nu respecta "drepturile" unor straini. Facerea de bine...
inca 11 comentarii comenteaza
Cookie Settings