PNL București, despre clasarea dosarului 10 august: Sfidare față de toți oamenii decenți din această țară - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1033vineri 14 aug 2020

PNL București, despre clasarea dosarului 10 august: Sfidare față de toți oamenii decenți din această țară

de I.H. Joi, 16 iulie 2020, 16:03
- a A+
Imagine
Reprezentanții PNL București spun că decizia DIICOT de clasare a dosarului 10 august "arată a sfidare față de toți oamenii decenți din această țară și din acest oraș".


Filiala București a PNL a reacționat printr-un mesaj postat pe Facebook, în care spune că printre oamenii care au protestat în Piața Victoriei în 10 august s-au aflat foarte mulți membri și simpatizanți ai organizațiilor PNL și lideri ai PNL București.

"Toți știu exact ceea ce au trăit și ceea ce au pățit ca urmare a intervenției jandarmilor, pentru că au fost acolo. Un număr consistent de protestatari nevinovati din societatea civila dar și mulți membri ai PNL București, inclusiv Președintele organizației București, au fost răniți și gazați atunci.

Știm că în structurile de ordine publică Ordinul este sfânt. Este foarte posibil ca subordonații să mai facă și exces de zel, dar să spui printr-o decizie, la capătul investigațiilor, că fiecare jandarm din Piață a făcut după cum a crezut el sau ea că este bine, arată a sfidare față de toți oamenii decenți din această țară și din acest oraș. Șefii decid în aceste structuri, să spunem curajos lucrurilor pe nume. Bucureștiul a fost locul în care, sub guvernarea PSD, s-a strigat: Dreptate!", afirmă reprezentanții PNL București.

La aproape 2 ani de la reprimarea violentă a mitingului diasporei din Piața Victoriei, procurorii DIICOT clasează parțial dosarul 10 august. Procurorii DIICOT spun că nu există probe că a fost vorba despre o tentativă de lovitură de stat, așa cum a susținut Jandarmeria Română. DIICOT, care a preluat acest dosar în urmă cu maia bine de un an, susține și că nu ar fi fost pregătită din timp reprimarea protestului, așa cum au afirmat o parte dintre manifestanții care au făcut plângeri penale împotriva jandarmilor. Prin urmare, conducerea Jandarmeriei de la acea vreme a fost scoasă de sub urmărire penală.

Au scăpat de urmărirea penală colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, fost prim adjunct al Jandarmeriei Române, maiorul Laurenţiu Cazan, fost director general al Direcţiei Generale de Jandarmi Bucureşti, colonelul Cătălin Sindile, fost şef al Jandarmeriei Române și comisarul şef de poliţie Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat în MAI pentru relaţia cu prefecţii.

Procurorii DIICOT spun totuși că în cazuri punctuale unii jandarmi au intervenit cu violență împotriva protestatarilor, astfel că vor fi cercetați pentru purtare abuzivă de către Parchetul Militar. Mai exact, procurorii spun că aceștia "ar fi abuzat de prerogativele funcției publice cu care au fost investiți, exercitând violențe nejustificate împotriva unor protestatari".1521 de afisariCine a numit-o...
expert2 [utilizator], Joi, 16 iulie 2020, 16:17
+7/17
pe Georgiana Hosu sefa la DIICOT. Ministrul justitiei, Catalin Predoiu, membru PNL si care provine din PDL! Acesta ar trebui demis imediat. Dar cine sa-l demita? Cei care l-au numit? Ha, ha...
Predoiu este acelasi “blatist” care
un domn [utilizator], Joi, 16 iulie 2020, 16:25
+7/9
A ajutat o pe matush ta Firea sa cotropeasca Bucureşti ul
inca 11 comentarii comenteaza
Cookie Settings