Tătaru: Acum nu se pune problema revenirii la starea de urgenţă / Adoptarea unor măsuri mai grave depinde de creșterea cazurilor la terapie intensivă - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0836vineri 14 aug 2020

Tătaru: Acum nu se pune problema revenirii la starea de urgenţă / Adoptarea unor măsuri mai grave depinde de creșterea cazurilor la terapie intensivă

de Redactia Joi, 16 iulie 2020, 16:55
- a A+
Imagine
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, că în acest moment nu se pune problema revenirii la starea de urgenţă, însă luarea unor măsuri "mai grave" depinde de creşterea numărului de cazuri critice, care necesită spitalizarea la terapie intensivă.


Întrebat dacă este posibil ca, odată cu începutul sezonului rece, să se revină la starea de urgenţă, ministrul a replicat că, în acest moment, nu este cazul.

"Noi trebuie să ne gândim la tot ce vine în decurs de o zi, o săptămână, 14 zile, evaluarea fiecărei zone, a fiecărui focar vechi sau nou constituit de COVID-19, a fiecărei zone, aglomerări umane sau urbane în care această transmitere poate fi accentuată, a fiecărei zone turistice de unde, odată infectaţi, cetăţenii noştri s-ar putea întoarce acasă (transmiţând la rândul lor infecţia - n.r.), evaluarea atentă a anchetelor epidemiologie, vor face ca noi să putem să gestionăm acest moment, dar numai cu respectarea regulilor şi responsabilitate", a spus Tătaru, într-o conferinţă de presă la Brașov, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, adoptarea unor măsuri mai grave depinde de o eventuală creştere accentuată a numărului de cazuri care necesită spitalizare pe terapie intensivă.

"Aceste infectări au anumită gravitate. Dacă sunt asimptomatice sau cu simptome uşoare ca număr mare, nu este o problemă mare, dar dacă sunt grave, la persoane vârstnice, care vor supraevalua o stare sau aglomera secţiile ATI, atunci ne vom gândi şi la măsuri mai grave. Dar, în acest moment nu este cazul", a punctat ministrul Sănătăţii.

Alte 777 de noi îmbolnăviri au fost raportate joi în România, bilanțul ajungând la 35.003 potrivit datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategică. De asemenea, în ultima zi au fost raportate 19 de decese din cauza COVID-19. Numărul de teste raportate a fost de 19.097.


2082 de afisaridubla măsură specifică politrucilor
Mariobrutte [utilizator], Joi, 16 iulie 2020, 18:44
+6/6
La 300 de infectări pe zi cică era necesar arestul la domiciliu în toată țara prin primăvară. Acum avem dublu la infectări, zilnic, și cică se poate și fără bulău generalizat.

Dacă arestul național de atunci a fost justificat măcar în parte, atunci măsura trebuie luată din nou, imediat, pe baza cifrelor oficiale. Indiferent ce spun sondajele PNL.

Dacă totuși se poate și fără militărie și declarații, înseamnă că cele două luni de stare de urgență au fost un abuz dictatorial, nejustificat de situația sanitară.
De ce?!
noi2013 [utilizator], Joi, 16 iulie 2020, 17:48
+3/3
De ce nu ati testat la nivelul actual din aprilie si mai?! De ce nu ati testat la granita ?!

O testare in masa atunci ar fi avut rezultate acum. Incep sa cred ca fostul ministru a plecat exact din acesta cauza.....
inca 5 comentarii comenteaza
Cookie Settings