DOCUMENT Alocațiile pentru copii vor fi majorate treptat, cu câte 20%, până în iulie 2022 / Prima creștere: 1 septembrie - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1678marţi 29 sep 2020

DOCUMENT Alocațiile pentru copii vor fi majorate treptat, cu câte 20%, până în iulie 2022 / Prima creștere: 1 septembrie

de C.P. Miercuri, 29 iulie 2020, 20:22
- a A+
Imagine
​Ministerul Muncii prezintă în ședința Guvernului de miercuri proiectul de OUG privind majorarea alocațiilor pentru copii, a anunțat ministrul muncii Violeta Alexandru. În condițiile în care nu sunt suficient de mulți bani la buget pentru dublarea loc, așa cum prevede legea, Ministerul Muncii propune majorarea lor treptată până în 2020. Prima creștere ar urma să aibă loc pe 1 septembrie, cu 20%, a spus Violeta Alexandru.


UPDATE Proiectul a fost discutat în primă lectură. Vezi aici OUG privind creșterea alocațiilor

Ministrul a spus că până la sfârșitul anului 2022 ar fi nevoie de 14 miliarde lei pentru plata alocațiilor. Impactul bugetar pentru cât a rămas din acest an este de 500 de milioane de lei pentru perioada de până la sfârşitul anului. Anul viitor se adaugă sumelor în plată încă 3 miliarde de lei, iar în 2022 încă 2,8 miliarde de lei. "Practic, la sfârşitul anului 2022, vom ajunge la 14 miliarde de lei în plată pentru alocaţiile din România", a precizat Violeta Alexandru.

Legea prevedea ca alocațiile să fie dublate de la 1 august 2020.

Următoarele majorări cu câte 20% vor mai avea loc pe 1 ianuarie 2021, 1 iulie 2021, 1 ianuarie 2022 și 1 iulie 2022, a precizat ministrul muncii.

La cât trebuie să ajungă alocațiile în iulie 2022

  • a) 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
  • b) 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art. 1 alin. (3);
  • c) 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

"Suntem într-un context dificil, într-un context global economic îngrozitor. (...) Eu nu cred că mai găsiţi o ţară în lume care să facă ce facem noi astăzi, să venim şi să spunem că vom creşte alocaţiile. Dar, în acelaşi timp, facem acest lucru, creştem alocaţiile şi dorim să le dublăm. Dar vom avea o creştere acum, la 1 august, vom avea una substanţială la 1 ianuarie şi încă una anul viitor. Vom încerca să le dublăm într-un timp foarte scurt. Ştiu că premierul a spus până în 20%, cred că în jurul acestei cifre ne vom stabili, acum cu 1 august, cred că între 15% şi 20%, acolo suntem", a declarat marți seară ministrul Finanațelor, Florin Cîțu, la B1TV, potrivit Agerpres.

Ministrul Finanţelor a subliniat că este un efort enorm pentru buget, deoarece banii puteau merge către investiţii, care să creeze valoare adăugată şi să garanteze creşteri şi plata alocaţiilor în viitor.

"Oamenii trebuie să ştie că în acest proiect de lege vine şi creşterea din ianuarie şi anul viitor. Dar trebuie să înţeleagă că este un efort enorm pentru buget, pentru că aceştia sunt bani care ar fi putut să meargă la investiţii, investiţii care ar fi creat valoare adăugată şi ar fi putut garanta creşteri şi plata de alocaţii în viitor. Avem nevoie de creştere economică ca să putem să plătim în viitor alte alocaţii mai mari, pentru că, altfel, dacă stăm doar pe deficite, pe împrumuturi, nu vom ajunge nicăieri", a precizat Florin Cîţu.


5777 de afisariPNL mai trebuie sa stabileasca o bagatela :
Susufler0 [utilizator], Miercuri, 29 iulie 2020, 20:40
+6/14
Incepand cu 1 iulie 2022, data la care se va fi incheiat ultima etapa de majorare a alocatiilor (deci se cheama ca dublarea alocatiilor s-a incheiat), in cat timp se platesc sumele amanate la plata de guvern, in asa fel incat beneficiarii alocatiilor sa nu fie lipsiti de niciun leut din drepturile lor banesti ?

PS. Despre acest lucru nici Iohannis, nici Orban nu au scos un cuvintel, de parca acesti bani ar fi fost facuti cadou guvernului !

PPS. NU DE ALTA DAR IN LEGE ALOCATIILE TREBUIE SA SE PLATEASCA DUBLATE DIN PRIMA ZI, NEEXISTAND NICIUN FEL DE ETAPIZARE ! Deci ?!
OUG pentru impozitarea pensiilor speciale
Cozmin30 [utilizator], Miercuri, 29 iulie 2020, 23:12
+3/17
Nu le este rusine sa spuna ca nu sunt bani pentru majorarea alocatiilor si pensiilor, dar sunt bani pentru pensiile speciale, nesimtite si nemeritate, sunt bani pentru finantarea partidelor, sunt bani pentru finantarea asa-zisei case regale, sunt bani pentru falsii revolutionari, sunt bani pentru falsii academicieni, sunt bani pentru Institutul Tapului Levantin.
Guvernul sa dea o Ordonanta de Urgenta, in care sa spuna ca pentru este pandemie, pentru ca economia s-a contractat, pentru ca nu sunt bani, se suspenda plata sau se impoziteaza cu 90% pensiile speciale, se suspenda finantarea partidelor, se suspenda finantarea asa-zisei case regale, se suspenda finantarea Institutului Tapului Levantin etc, pana cand economia va putea suporta aceste cheltuieli aberante.
inca 15 comentarii comenteaza
Cookie Settings