Facebook merge mai bine decât se aștepta în timpul pandemiei -rezultate trimestriale - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1874luni 28 sep 2020

Facebook merge mai bine decât se aștepta în timpul pandemiei -rezultate trimestriale

de I.B. Vineri, 31 iulie 2020, 1:10
- a A+
Imagine
Pandemie sau nu, Facebook a văzut că veniturile sale au crescut cu 11% în trimestrul doi, la 18,7 miliarde de dolari, potrivit rezultatelor sale publicate joi.


Gigantul social media a obișnuit piețele cu o creștere a veniturilor mai spectaculoasă, dar în perioadele de pandemie încă depășește cu un miliard așteptările analiștilor, potrivit AFP.

Acțiunile sale au crescut cu 7% pe bursă.

Profitul net s-a dublat aproape până la peste 5 miliarde de dolari, datorită comparației favorabile cu cea publicată în iulie 2019, când rețeaua socială a trebuit să plătească o amendă record impusă de autoritățile americane.

Un an mai târziu, Facebook este încă obiectul unor critici aprige din partea guvernelor și a societății civile. Autoritățile de reglementare cercetează modelul său economic de un an, atât la nivel federal, cât și în statele americane.

Însă, de lunile de carantină, care au afectat puternic economia globală, au beneficiat în general platformele digitale.

Rețeaua creată de Mark Zuckerberg este folosită acum de aproape 1,8 miliarde de persoane zilnic, sau cu 12% mai mult pe parcursul unui an.

Familia sa de aplicații (Facebook, Instagram și Messenger și WhatsApp) ajunge la 3,14 miliarde de oameni în fiecare lună (+14%).


1494 de afisariLogic.
Cataleya [utilizator], Vineri, 31 iulie 2020, 1:33
+2/2
Banuiesc ca si iarna castigurile sunt mai mari cand lumea din emisfera nordica sta mai mult timp in casa, la gura sobei, decat vara cand mai lasa din mana telef, tableta si laptopul.
Epidemia i-a tinut pe oameni mai izolati, iar asta a dus la o utilizare mai intensa a internetului.
comenteaza
Cookie Settings