​Noua religie atee din Apus (DW România) - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1874luni 28 sep 2020

​Noua religie atee din Apus (DW România)

de R.M. Joi, 6 august 2020, 11:21
- a A+
Imagine
Iraționalul atacă lumea prin tradiție rațională a vestului. E o orbire iscată de vedeniile unei noi religii atee, propovăduite de fruntașii actualei revoluții culturale neomarxiste, scrie Petre M. Iancu, într-un editorial publicat pe DW România .


Atenția unui public suprasaturat de știri se epuizează rapid. Chiar fulgerător, căci internautul e în căutare permanentă de frisoane. Or, și-ar putea procura lesne palpitații, urmărind crimele comise de regimurile autoritare sau totalitare. Ori protestând contra martirizării creștinilor africani.

În hăul iraționalului

Cum se explică, într-o societate care-și clamează neobosit moralitatea, disproporția dintre indiferența șocantă, imorală, față de un genocid, precum cel comis asupra uigurilor, și atenția maximă atribuită unor subiecte banale sau rezolvate, în bună măsură, de pildă prin arestarea și punerea sub acuzație a polițiștilor în custodia cărora a murit George Floyd?

Cum se explică insistenta sanctificare în massmedia a unor figuri ca Greta Thunberg, ecologista radicală, care a îmbrățișat mai nou și doctrina "woke" și e stăruitor comparată cu Isus? Și ce hram poartă obsesia condamnării permanente și pentru te miri ce, în presa apuseană, a micului stat evreu, în timp ce dușmanii teroriști care-și clamează dorința de a-l distruge, exterminându-i populația, se bucură de îngăduință, de critici blajine și de absurde justificări?

Se cască aici vădit un abis al iraționalității. Deloc tipic pentru o lume iudeo-creștină întemeiată de religii azi clasice și marcată de iluminism și de revoluțiile științifică și informațională, acest hău irațional n-ar trebui să aibă drept de cetate și, mai ales, de privilegii, în vestul secularizat și democratic. Și totuși, e sursa tipicelor lui excrescențe maligne.

Democrația, cancerul care corupe și religia

Aceste protuberanțe cancerigene, care, neamputate la timp, produc metastaze, sunt, în corpul politic al democrațiilor, mișcările totalitare. Netratate la timp, salvaționismele, care demontează prezentul demonizat în numele unui viitor mesianic, clădesc un viitor ce riscă să provoace, precum nazismul și comunismul, hecatombe de victime.

Nu altfel se arată a fi tumoarea aparent inexplicabilă a îngăduinței sau a indiferenței, manifestate față de tiranii ucigașe. Indiferent dacă profită de aceste manifestări de sminteală dictatura chineză ori totalitarismul de sorginte islamistă, îngăduința și nepăsarea față de crimele tiraniilor moderne, cărora li se substituie rele reale sau imaginare din trecut, le cauționează teroarea, suprimarea libertății și mutilarea demnității omului.

Acest iraționalism face casă bună și cu evacuarea credinței din cetatea în care D-zeu e declarat "mort", dimpreună cu imperativul moral al Decalogului Său, și cu nevoia acută de Dumnezeu, cu nevoia de transcendență a omului, magistral descrisă de psihiatrul Viktor Frankl. Care vorbea de "patologia" a ceea ce se numește "Zeitgeist", "spiritul timpului". Și de "paraclinice" nevroze colective.

Citește restul editorialului pe DW România .


5004 afisari"E ușor a scrie" texte
Ioan.Toma [utilizator], Joi, 6 august 2020, 11:46
+13/45
"Când nimic nu ai a spune,/ Înșirând cuvinte goale/ Ce din coadă au să sune". (cit.)

Obsesiile lui Petre M. Iancu sunt arhicunoscute: "neomarxism", "democratia (e un) cancer", bietii crestini persecutati peste tot in lume etc. Cat despre textele lui, "If you've seen (read) one, you've seen them all".

Din pacate, are destui prozeliti si pe aici: Amerlocu, Ismail, martel si altii. Ii las sa-l citeasca cu nesat si sa-si ia notite pentru urmatoarele lor postari. Eu, unul, m-am oprit din citit la numele autorului "editorialului".
agitam idei mirobolante si creeam spaime
Roman_Cetatean [utilizator], Joi, 6 august 2020, 12:16
+10/38
ca sa fie....de ceva vreme teoreticienii conspirationisti, ortodoxopatii/crestinopatii, dacopatii si nu numai, toti au inceput in cor cu "neo-marxism", marele plan secret al LGBTQ, cu distrugerea civilizatiei crestine occidentale si alte minuni. Da, e o problema atitudinea concilianta a unor state/autoritati fata de anumite autocratii/dictaturi, mai ales motivate economic (cum e fata de China, Arabia Saudita), dar nu a fost asa si in perioada Razboilui Rece? (atunci erau motivate si politic si militar). Sa ne amintim cum au fost cautionati sau chiar sprijiniti Pinochet, Salazar, Franco, dictaturile militare din Grecia, Turcia, Coreea de Sud, Filipine etc.
Apoi, ca de ce atata agitatie cu BLM, cazul G Floyd, etc?! atata minte nu au sa inteleaga ca nu atat cazul individual a condus la protestele recente, cat mai ales o stare de fapt recurenta si nerezolvata, de multa vreme, de decenii (discriminarea rasiala, etnica etc). Ce se intampla recent e o explozie a sentimentelor de frustrare datorate perpetuarii unor practici segregationiste, etc.
Alta tema- boceala referitoare la modificarea "trecutului", daramarea unor statui. Istoria tot timpul s-a rescris. Trecutul nu s-a modificat, doar viziunea asupra lui. Ce era admisibil acum 2 secole nu e azi (sclavagismul). Acum un secol rasismul era ceva "normal". Azi nu. Se numeste EVOLUTIE. In afara unor exagerari, majoritatea statuilor demolate glorifica/comemoreaza personaje care au incalcat inclusiv regulile existente la vremea lor. Columb de ex, a actionat si in numele crestinismului, exterminand indigenii din Dominicana si facandu-i sclavi. Apoi si altii mai tarziu, cu sclavii adusi din Africa. Nu stiu unde regasiti voi, toti prozelitii bocitoarelor astora, in frunte cu Neamtu, Puric etc, ca Domnul Isus ar fi cautionat macar sclavia, exploatarea oamenilor de catre oameni?! Intre care porunci apare, ca nu ma prind?
Nu va e un pic de jena, asa, sa veniti "mari crestini" si sa deplangeti "distrugerea civilizatiei crestine" ?
inca 10 comentarii comenteaza
Cookie Settings