Năsui (USR), despre majorarea salariilor la DSP: Angajații statului nu merită sporuri doar pentru că își fac treaba - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1874luni 28 sep 2020

Năsui (USR), despre majorarea salariilor la DSP: Angajații statului nu merită sporuri doar pentru că își fac treaba

de DG Joi, 6 august 2020, 11:30
- a A+
Imagine
Angajații statului nu merită sporuri doar pentru că își fac treaba, a declarat deputatul USR Claudiu Năsui criticând intenția Cabinetului Orban de a majora cu 40% salariile personalului de la direcțiile de sănătate publică.


Liderul USR București mai spune că nu poți lua măsuri "populiste" într-un moment în care economia este grav afectată. În context, el susține că angajații DSP sunt plătiți oricum pentru gestionarea unei crize sanitare, inclusiv pe vremuri de pandemie, și acum nu fac altceva decât să respecte fișa postului.

"Poate o soluție mai bună ar fi să punem niște profesioniști adevărați pe aceste poziții care zeci de ani de zile au fost ocupate doar de pile și activ de partid. Angajații statului nu merită sporuri doar pentru că își fac treaba. Am ajuns să normalizăm că, pentru a avea o instituție de stat funcțională, trebuie să o umplem de privilegii. Nu că asta ar garanta ceva", a scris joi, pe Facebook, liderul USR București referitor la o eventuală OUG de majorare cu 40% a salariilor șefilor DSP și cu 30% pe cele ale funcționarilor din aceste instituții.

Năsui mai spune că aceste majorări vor fi plătite din buzunarul cetățenului, în condițiile în care cei care lucrează în sectorul privat se confruntă deja cu dificultăți financiare.

"Este absolut contraintuitiv și contraproductiv să creștem cheltuielile statului când economia a fost puternic lovită, iar declarativ spunem că ne dorim să sprijinim mediul privat și să lăsăm mai mulți bani în buzunarele cetățenilor. Să nu uităm că aceste creșteri nu sunt gratis și nu vin de la stat, ci vin de la fiecare român care muncește și e forțat să își împartă salariul cu statul doar pentru a susține astfel de măsuri populiste", susține deputatul.


1870 de afisarisaracii sefi de DSP
Francisc 1 [utilizator], Joi, 6 august 2020, 11:38
+7/11
nu are bani!
Romanii sunt un popor 83% prost
emil bobu [utilizator], Joi, 6 august 2020, 11:51
+5/11
Ce vrei, sa nu arunce cu banii pe fereastra? Sa nu dea si mai multe privilegii unor incompetenti de la stat?
inca 15 comentarii comenteaza
Cookie Settings